3 ponturi să alungi rapid durerile de cap

2 2 jpg jpeg

Ulei esenţial de măghiran sau mentă

După o zi solicitantă, stresantă, scapă de durere cu ajutorul uleiurilor esenţiale cum sunt cele de măghiran sau mentă. Masează-ţi tâmplele cu oricare dintre ele pentru a diminua intensitatea durerii.

Seara, în apa de baie pune câteva picături de ulei esenţial de măghiran, iar aburii degajaţi îţi vor alina durerea şi te vor ajuta să adormi mai uşor.

Ceai de mărar

Din mărarul proaspăt, pe care de obicei în pui în mâncăruri, poţi să faci o infuzie care are efectul de a reduce intensitatea durerilor.

Toacă o legătură de mărar. Toarnă peste mărar 250 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat amestecul 5 minute. Strecoară şi bea ceaiul după ce se răcoreşte.

Continuă să bei 2 căni de ceai pe zi, dimineaţa şi seara, după mesele principale. Infuzia este benefică sistemului nervos.

Lapte cu scorţişoară

Scorţişoara calmează nervii şi alungă durerile de cap. Presară puţină pudră de scorţişoară într-o cană cu lapte.

Laptele conţine un aminoacid esenţial numit triptofan, iar scorţişoara îţi aduce un plus de magneziu. Ambele stimulează secreţia de serotonină, un neurotransmiţător care reduce sensibilitatea la durere şi atenuează migrenele.

Extrasfat

Dintr-o lingură de praf de scorţişoară şi puţină apă pregăteşte o pastă. Aplic-o pe frunte şi pe tâmple şi las-o să acţioneze 20-30 de minute.