3 plante care îţi stimulează memoria

1 2 jpg jpeg

Plante care iti stimuleaza memoria - Salvia

Salvia este una dintre plantele medicinale care te ajută mai ales în perioadele foarte stresante, când rişti să îţi scadă puterea de concentrare.

Puterile ei benefice asupra memoriei sunt recunoscute de pe vremea Imperiului Roman. De asemenea, remediile pe bază de salvie reduc şi stările de anxietate. Bei, timp de o lună, două căni cu infuzie de salvie. Torni 250 ml de apă fierbinte peste o lingură de plantă uscată şi laşi să infuzeze 10-15 minute.

Plante care iti stimuleaza memoria - Ginsengul

Un alt ajutor din natură care îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi care are efecte rapide este ginsengul. Ginsenosidele sunt considerate principalele ingrediente active ale ginsengului, care ajută în cazul problemelor de memorie.

Poţi lua sub formă de tinctură, 20 de picături dizolvate în puţină apă. De asemenea, poţi face o cură cu suplimente de ginseng. Iei câte o capsulă, de două ori pe zi.

Plante care iti stimuleaza memoria - Rozmarinul

Rozmarinul ajută la îmbunătăţirea memoriei şi la combaterea oboselii. Un studiu din 2013 al oamenilor de ştiinţă englezi de la Universitatea Northumbria a arătat că aroma rozmarinului trezeşte rapid simţurile.

Un leac eficient şi rapid care stimulează memoria este uleiul esenţia de rozmarin. Pui câteva picături de ulei esenţial de rozmarin într-un bol cu apă şi aroma se va răspândi în încăpere, stimulând funcţia cerebrală.

Poţi apela, de asemenea, şi la tinctura de rozmarin, căci stimulează circulaţia sangvină la nivelul creierului. Pui 10-15 picături în jumătate de pahar cu apă şi bei de două ori pe zi, într-o cură de o lună de zile.