3 ierburi străvechi pentru tratarea stresului

1 2 jpg jpeg

În loc să laşi stresul să fie profesorul tău, fă mişcare, schimbă-ţi dieta şi dormi pentru a încărca motorul. Dar există momente când până şi cei mai senini dintre noi au nevoie de un mic ajutor.

Atunci e momentul să te strecori în cămară şi să scoţi elementul-cheie: câteva ierburi de ajutor, pe care le poţi găsi la plafar. Iată trei remedii perfecte pentru stările de stres şi anxietate, care ar putea să te surpirndă.

Creţişoara (stachys officinalis)

Un astfel de leac este şi creţişoara. Este planta care era folosită de străbunii noştri pentru eliminarea durerilor de cap, fiind un aliat de încredere şi în caz de mahmureală, pentru că, efectiv, te va repune pe picioare.

Este recomandată pentru stările de iritare şi nervozitate, de anxietate şi de isterie. Preparatele pe bază de creţişoară te ajută să te calmezi, extrăgându-te din mijlocul gândurilor stresante şi îţi va reda energia pentru întreaga zi.

Verbina (verbena hastata)

E foarte posibil să nu ai habar de potenţialul acestei plante, dar străbunii tăi, cu siguranţă au avut. A fost planta favorită pentru multe civilizaţii, inclusiv cea romană, celtică sau cea băştinaş-americană.

Verbina acţionează în mai multe direcţii, inclusiv cea de curăţare a ficatului, de reducere a zahărului din sânge, de transpiraţie în timpul răcelii, de relaxare a muşchilor, de echilibrare a hormonilor feminini şi, în final, de calmare a sistemului nervos.

Cel mai indicată este pentru eliberarea tensiunilor de la nivelul gâtului şi umerilor.

Citeşte şi:

Cele mai eficiente plante contra oboselii

Iată cele mai bune plante indiene

Şapte plante pentru bolile cardiovasculare

Ulmul (ulmus fulva)

Timp de secole, scoarţa de ulm a fost remediul medicinal favorit pentru băştinaşii americani. Bogată în calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc şi vitaminele B1, B2, B3 şi C, ulmul ajută la buna funcţionarea a sistemului nervos.

Dar valoarea sa adevărată vine din mucilagiul din scoarţă care curăţă tractul digestiv. Dacă eşti una din acele persoane care simte nervi la stomac, ulmul este cel care te poate linişti.

Aşa că, dacă data viitoare când nu reuşeşti să te calmezi prin metode şi ritualuri obişnuite, nu ezita să apelezi şi la aceste trei plante, pe care străbunii noştri le considerau de mare valoare. Fierbe nişte ceai cu una din ele, sau, de ce nu, cu toate trei.