3 efecte ale tratamentelor cu ciuperci medicinale

1 2 jpg jpeg

Reduc nivelul colesterolului

Ciupercile Shiitake, numite şi Lentinus edodes, inhibă formarea tumorilor maligne, susţin regresul acestora şi scad nivelul colesterolului.

Te protejează de cancer

Pulberea de ciuperci Shiitake adăugată în supe sau sucuri îţi aduce un plus de fier, zinc, fosfor, seleniu, potasiu, vitamine şi lentinan, o substanţă care întăreşte sistemul imunitar şi-l stimulează să lupte cu cancerul.

Stimulează imunitatea

Dintre ciupercile medicinale, Cordyceps are proprietăţi protectoare pentru plămâni şi ficat, susţine sistemul imunitar şi are efect revitalizant. Este indicată pentru cei care depun efort fizic, dar şi pentru a scăpa de stres, pentru creşterea fertilităţii şi a apetitului sexual. O găseşti sub formă de capsule care se iau câte 4 pe zi, în 2 reprize.

Normalizează glicemia

O altă ciupercă medicinală, Ganoderma sau Reishi, reduce nivelul de zahăr din sânge şi de colesterol rău, de aceea este recomandată diabeticilor şi cardiacilor.

Citeşte şi: Cum ţii uşor glicemia sub control

Şi reumaticii sau astmaticii ar trebui să încerce un tratament cu Reishi, pentru a diminua simptomele afecţiunilor de care suferă. Caută plicuri de ceai instant sau comprimate cu Ganoderma. Se iau câte 2 de 3 pe zi, cu o jumătate de oră înainte de a mânca. Pulberea se poate pune în salate sau în alte ceaiuri medicinale.

Sfat

Evită tratamentul cu ciuperci medicinale în sarcină şi alăptare.