10 plante care purifică aerul din cameră

1 2 jpg jpeg

Plantele sunt foarte importante pentru aerul din cameră, mai ales că aerul dinăuntru este mult mai poluat decât cel de afară. Nu numai că vei avea mai puţin praf în cameră, dar aerul va fi mai respirabil. Aflam din acest articol care sunt cele 10 plante care purifica aerul din camera.

Plante care purifică aerul din cameră

1. Aloe Vera

Pe lângă proprietăţile de vindecare a rănilor şi arsurilor, această plantă minunată ajută la purificarea aerului din cameră. Adoră lumina, este foarte uşor de crescut şi purifică aerul, mai ales după ce se folosesc produse chimice de curăţat sau zugrăvit casa. Poate fi o alegere perfectă pentru fereastra din bucătărie sau dormitor.

2. Planta Păianjen

Chlorophytum comosum sau planta păianjen este o plantă spectaculoasă şi extrem de benefică aerului din cameră. Chiar dacă nu eşti o persoană care se ocupă de plantele din casă, aceasta este uşor de întreţinut şi este foarte rezistentă. Este o plantă excelentă mai ales dacă ai animale şi purifică aerul, eliminând benzenul, monoxidul de carbon şi alte substanţe conţinute în tapiţeriile de piele sau în mochete.

3. Gerbera

Nu numai că este o plantă uimitoare, care aduce o pată de culoare în cameră, dar purifică aerul şi lasă o atmosferă uşor respirabilă şi aromată. Are nevoie de multă lumină şi combate cu succes toate substanţele conţinute în produsele de curăţat casa. Este perfectă pentru dormitor sau camera unde stau hainele.

4. Plante care purifică aerul din cameră – Limba soacrei sau Planta cu piele de şarpe

Denumirea ei ştiinţifică este Sansevieria şi este excelentă pentru purificarea aerului din cameră. Elimină cu succes diverse substanţe care se ascund în hârtia igienică, şerveţele şi alte produse intime. Este o plantă excelentă pentru baie, rezistă la lumina slabă şi la umiditate şi purifică această cameră excelent.

5. Iedera dracului

Poate rezista la întuneric, căci nu degeaba este numită iedera dracului, deci poate sta în locuri întunecate ca în garaj sau alte locuri pline de substanţe puternice. Este o pată verde în orice încăpere şi purifică aerul.

6. Crizantema

Crizantemelor le place lumina multă, dar mai ales ca razele de soare să le atingă direct pe frunze. Aşa că pe lângă o floare frumoasă şi veselă, vei avea un purificator natural al substanţelor din plastic şi detergenţi.

7. Azaleea, face parte dintre acele plante care purifica aerul din camera

Este perfectă pentru camera de zi sau dormitor şi purifică aerul de tot felul de substanţe nedorite. Dacă tocmai ai terminat de zugrăvit, este excelentă pentru a absorbi vaporii cu substanţe care încă umblă în aerul din cameră. Se poate pune chiar şi în locurile unde se păstrează găleţile pentru zugrăveală sau alte substanţe pentru reparările din casă. Oricum, frumuseţea şi delicateţea acestei plante te va convinge că ai nevoie să purific aerul din cameră.

8. Plante care purifică aerul din cameră – Iedera

Verdele crud arată excelent pe birou sau în locul unde lucrezi şi purifică aerul, reduce depunerea de praf şi alte bacterii care umblă în aer.

9. Feriga

Fiind plantă de pădure nu necesită lumină prea multă şi este excelentă pentru a înfrumuseţa camera de zi. Purifică aerul şi lasă o atmosferă veşnic proaspătă şi curată.

10. Crinul alb

Nu ai nevoie decât de umbră şi udat o dată pe săptămână pentru a avea această plantă frumoasă, care purifică aerul, eliminând cele mai comune substanţe din casă.