10 leacuri contra r─âcelii

1 2 jpg jpeg

Ulei de sunătoare,pentru durerea de cap Migrenele sau durerile de cap apar cel mai frecvent în afecţiuni precum sinuzitele, virozele sau rinitele. Se pot trata prin acupunctură, reflexoterapie, tratament homeopatic.

Beţi 100 ml suc de spanac, 5 zile pe lună

Masaţil fruntea cu ulei de sunătoare

Prepara┼úi un amestec din o┼úet de ventrilic─â ┼či de mere.100 g de ventrilic─â ┼či 500 ml o┼úet de mere, se recolteaz─â v├órfurile ├«nflorite ale plantei, se m─ârun┼úesc, se pun ├«ntr-un recipient potrivit ├«mpreun─â cu o┼úetul, se las─â la macerat timp de 14 zile, amestec├óndu-se de 2 ori pe zi, se filtreaz─â. Se pun pe frunte comprese cu acest o┼úet, de 3-4 ori pe zi, ┼či se las─â 7-10 minute.

Extract de mlădiţă de arin alb. Se beau câte 50 de picături dimineaţa, după masă, timp de 21 zile; se face pauză 10 zile. Se poate relua de 3 ori.

Ceai de tei, pentru tuse seac─â

E tusea spontan─â, caracterizat─â printr-o succesiune de episoade expiratorii ├«ntrerupte de inspira┼úii profunde. E zgomotoas─â, ┼čuier─âtoare (de aceea e numit─â ┼či tuse m─âg─âreasc─â). Apare ├«n bron┼čite, laringite. Remedii naturiste: acupunctur─â, electroacupunctur─â, reflexoterapie, masaj terapeutic ┼či de relaxare.

Tei, iarb─â mare ┼či p─âtlagin─â. Se prepar─â o infuzie din iarb─â-mare, tei, p─âtlagin─â, chimen, ├«n p─âr┼úi egale. Se pune 1 linguri┼ú─â de amestec la 250 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â 5 minute, se beau 3 c─âni pe zi diminea┼úa, timp de 20 de zile, cu pauz─â 10 zile ┼či se poate repeta la nevoie.

Sirop de hrean. 200 g hrean ras se amestec─â cu 250 g de miere poliflor─â, se las─â 3 zile la macerat, dup─â care ├«ncepe s─â se consume c├óte 1 linguri┼ú─â de 2-3 ori pe zi, timp de 20 de zile, cu pauz─â 10 zile ┼či se poate relua la nevoie.

Rozmarin, pentru nas înfundat

Senza┼úia c─â ├«┼úi lipse┼čte aerul sau de usc─âciune a mucoasei nasului este ├«nt├ólnit─â frecvent ├«n viroze, sinuzite, rinite alergice. Se trateaz─â prin acupunctur─â, aplica┼úii de lumin─â polarizat─â, tratament homeopat, balneoterapie.

Rozmarin. Se prepar─â o infuzie din 1 linguri┼ú─â de frunze la 200 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â 5 minute, se beau 3 c─âni pe zi, 10-12 zile pe lun─â. Se pot face ┼či sp─âl─âturi nazale cu infuzia astfel ob┼úinut─â.

R─âd─âcina de hrean. Se rade 1 linguri┼ú─â de r─âd─âcin─â, peste care se toarn─â o jum─âtate de linguri┼ú─â de o┼úet de mere ┼či 1 g de sare, se pune ├«ntr-un recipient, se las─â acoperit 30 de minute, se consum─â toat─â cantitatea o dat─â pe zi. Se ┼úine aceast─â cur─â 10 zile pe lun─â.

Ulei de eucalipt. Într-un recipient se pune apă clocotită, în care se adaugă 4-5 picături de eucalipt. Se fac inhalaţii timp de 2-3 minute, o dată pe zi, seara, timp de 7 zile.

Ulei de fenicul. ├Äntr-un recipient se pune ap─â clocotit─â ┼či se adaug─â 4-5 pic─âturi de eucalipt. Se fac inhala┼úii timp de 2-3 minute, o dat─â pe zi, seara, timp de 7 zile.

Atenţie! Un strănut poate îmbolnăvi 1.000 de oameni

Aten┼úie! Cercet─âtorii americani au descoperit c─â este de ajuns un singur str─ânut pentru a ├«mpr─â┼čtia germenii r─âcelii ┼či gripei ├«n ├«ntreaga ├«nc─âpere. Iar contaminarea poate s─â dureze multe ore.

Cercet─âtorii de la Virginia Tech, SUA, au descoperit c─â pic─âturile microscopice rezultate ├«n urma unui str─ânut sau a tusei se ├«mpr─â┼čtie ├«n aer ├«n concentra┼úii suficient de mari pentru a transmite boala. Respir├ónd aerul ├«nc─ârcat cu particule de virus ├«ntr-un birou, avion sau tren, sala de a┼čteptare de la un cabinet medical, o persoan─â se poate contamina dup─â numai o or─â.

Descoperirea arat─â c─â sfatul de a nu vizita s─âlile de a┼čteptare de la cabinetele medicale la care se prezint─â bolnavii de grip─â, dac─â suntem s─ân─âto┼či, este c├ót se poate de corect.

De asemenea, explic─â motivul pentru care mul┼úi oameni care pleac─â ├«n vacan┼ú─â se ├«mboln─âvesc dup─â ce zboar─â cu avionul. Este suficient ca un singur pasager s─â str─ânute sau s─â tu┼čeasc─â pentru a-i contamina pe to┼úi ceilal┼úi.

Cercetătorii americani au descoperit că un metru cub de aer dintr-un spaţiu în care cineva a strănutat conţine 16.000 de particule de virus gripal, care rămân în aer multe ore.