Zmeurul favorizează resorbţia chisturilor

2 jpg jpeg

Extractul din mlădiţe de zmeur îţi redă echilibrul hormonal

Pentru reglarea ciclului menstrual, în cazul unei dezechilibru hormonal sau contra chisturilor ovariene sau mamare ia câte 1 ml (circa 25 de picături) de extract din mlădiţe de zmeur cu puţină apă, de 3 ori pe zi, pe o perioadă de 3 luni.

Poţi începe o nouă cură după o pauză de 30 de zile. Este un leac bun şi în cazul în care ai dureri înainte şi la începutul sângerării sau dacă îţi simţi sânii tensionaţi.

Reglează menstrele cu tincutură de mărar!

Suferi de amenoree, o rărire sau chiar încetare a menstruaţiilor pe o perioadă de câteva luni? Tintura din seminţe de mărar remediază această problemă cauzată de o insuficientă secreţie a hormonilor sexuali.

E necesar să iei câte 30 de picături de tinctură de mărar, diluate cu 150 ml de apă, de 3 ori pe zi, pe parcursul a 3 săptămămâni sau pe o perioadă mai lungă, timp de 3 luni.

Menstruaţiile abundente se normalizează cu creţişoară

Sub formă de tinctură, creţişoara te ajută să reglezi menstruaţiile dacă iei o linguriţă diluată în 100 ml de apă, de 3-4 ori pe zi. Dacă preferi creţişoara sub formă de pulbere, află că ai nevoie de un vârf de cuţit, de 3 ori pe zi.

O ţii zece minute sub limbă, apoi o înghiţi cu puţină apă. Planta aceasta este cunoscută pentru faptul că opreşte sângerările, de aceea este ideal s-o foloseşti când te confrunţi cu ciclul menstrual prelungit.

Simptomele menopauzei, combătute cu pulbere de salvie

Neplăcerile care se ivesc la menopauză sunt alungate cu remedii cu salvie, cum este pulberea. Timp de 3 luni, ia 10 grame de pulbere de salvie, cu puţină apă. Cura este utilă şi pentru a stopa sângerările menstruale abundente şi durerile apărute la menstruaţie.