Vrei să te laşi de fumat? Ele îţi taie pofta de ţigară!

1 2 jpg jpeg

Laptele cu cereale integrale

Fumătorii care au băut un pahar cu lapte înainte de a aprinde o ţigară au renunţat treptat la acest viciu, din cauza gustului neplăcut resimţit în timpul fumatului. Fumatul devine neplăcut şi dacă scufunzi ţigările pe jumătate în lapte şi le laşi apoi la uscat.

Când eşti stresat, tinzi să fumezi mai mult. Un factor declanşator al stresului este nivelul scăzut de glucoză. O dietă care include cereale integrale îţi păstrează glicemia la un nivel normal şi te va ţine departe de stres, prin urmare şi de nevoia de a fuma mai mult.

Infuziile cu ginseng sau ghimbir

În timp ce fumezi, în creier se eliberează dopamină, un neurotransmiţător care-ţi dă senzaţia de plăcere. Ginsengul, luat sub formă de infuzie, sirop sau capsule, inhibă eliberarea de dopamină. Ia o lingură de sirop de ginseng în timpul micului dejun sau 1-2 capsule pe zi, dimineaţa şi la prânz, pentru a-ţi scădea pofta de a fuma şi pentru accelerarea metabolismului celular.

Alături de ginseng, rubarba şi ghimbirul, te susţin în lupta contra poftei de ţigară. Sub formă de ceaiuri, toate reglează funcţia endocrină. În plus, infuzia de sunătoare combate anxietatea şi atenuează nevoia de nicotină. Infuzia de pătlagină este un alt remediu naturist bun pentru tine, pentru că eliberează căile respiratorii.

Legumele dau gust amar în contact cu ţigara

Când vrei să scapi de dependenţa de tutun, mănâncă legume, mai ales rădăcinoase - morcovi, ţelină, castravete. După ce ronţăi câteva rondele, gustul ţigării va fi destul de amar încât să te facă să renunţi la fumat.

Gustările cu citrice

Odată ce te-ai decis să nu te mai atingi de ţigări, ai nevoie să te menţii ocupat, să ronţăi ceva. Păstrează aproape un coş mic cu fructe. Cele mai bune sunt cu multă vitamina C (ananas, portocale, grepfrut, fructe de pădure, kiwi). În felul acesta, îţi ajuţi corpul să elimine mai repede şi mai uşor toxinele şi-ţi regenerezi pielea afectată de fumatul frecvent.