Vinul combate pietrele la rinichi

1 2 jpg jpeg

Un studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Harvard, SUA a arătat că o creştere a consumului de lichide reduce riscul de apariţie a pietrelor la rinichi. Băutura cu cele mai semnificative efecte în acest sens a fost vinul roşu. Astfel, din 17 băuturi testate, printre care ceai, cafea, sucuri de fructe, lapte şi apă, vinul a fost asociat cu cea mai mare reducere a riscului de apariţie a calculilor renali, de 59%. Este suficient un singur pahar pe zi, înainte de masă.

Un pahar cu vin este benefic şi dacă te numeri printre persoanele care au probleme cu digestia. Polifenolii pe care-i conţine au capacitatea de a relaxa pereţii stomacului, permiţând astfel nutrienţilor din mâncare să fie cât mai bine asimilaţi de organism.

Astfel, procesul de digestie se realizează corect, iar bolile de stomac, dar şi cele de nutriţie te vor ocoli.

O altă boală de care te apără vinul roşu este cancerul, în special cel renal, ovarian şi pulmonar, datorită antioxidanţilor care se găsesc în vin. Cercetătorii britanici au descoperit că două pahare cu vin roşu pe săptămână scad cu 40% riscul de cancer renal.

Cât despre cancerul pulmonar, conform unei echipe de cercetători americani din California, un singur pahar cu vin pe zi reduce cu 60% riscul de a face această boală.

În cazul cancerului ovarian, la femeile care obişnuiesc să bea nu mai mult de 150 ml de vin roşu pe zi, s-a constatat că riscul de a dezvolta afecţiunea se reduce cu 24%.

Previne bolile de inimă

Potrivit unei cercetări a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vinul are acţiune vasodilatatoare şi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge, datorită unei substanţe din conţinutul său, resveratrolul.

Totodată, un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Ierusalim, Israel, a arătat că persoanele care beau zilnic un pahar cu vin roşu au nivelul de colesterol „rău” (responsabil pentru blocarea arterelor inimii) mai mic cu 20% faţă de cele care nu consumă deloc vin.