VIDEO: Trusa verde pentru nepl─âceri de tot felul

1 2 jpg jpeg

Migrene, indigestii sau o senza┼úie persistent─â de sl─âbiciune ┼či de oboseal─â, sunt probleme cu care te po┼úi confrunta zi de zi. Cele mai multe sunt cauzate de stilul

Toate aceste obiceiuri ├«┼či pun amprenta asupra st─ârii tale de s─ân─âtate. Din acest motiv este bine s─â ai grij─â de tine prin adoptarea unui regim alimentar echilibrat ┼či unui stil de via┼ú─â s─ân─âtos, din care s─â nu lipseasc─â mi┼čcarea ┼či cele 8 ore de somn recomandate ├«n fiecare noapte.

Valeriana te scap─â de stres

Dorin┼úa de a duce cu bine la ├«ndeplinirile toate responsabilit─â┼úile de la locul de munc─â, dar ┼či grija zilnic─â pentru copii sau treburile casnice care par s─â nu se mai termine niciodat─â, sunt principalele surse de stres ┼či de anxietate.

Valeriana este recunoscut─â ├«nc─â din cele mai vechi timpuri datorit─â propriet─â┼úilor sale calmante, medicii din Grecia Antic─â folosind-o ├«n special pentru tratarea insomniilor. ├Äns─â, aceast─â plant─â medicinal─â combate cu succes ┼či st─ârile de anxietate ┼či de stres, precum ┼či aritmiile cardiace de natur─â nervoas─â.

Cum se prepar─â: R─âd─âcina de valerian─â se spal─â, se usuc─â ┼či se toac─â foarte m─ârunt. Se amestec─â o linguri┼ú─â de r─âd─âcin─â cu 2-3 frunze de ment─â ┼či 2-3 frunze de roini┼ú─â. Se toarn─â peste acestea 250 de ml de ap─â clocotit─â, se las─â s─â se infuzeze 15 minute, se strecoar─â ┼či se beau c├óte 2 c─âni de infuzie pe zi, una diminea┼úa ┼či una seara.

Migrenele trec cu scoarţă de salcie

Oboseala accentuat─â, dar ┼či stresul acumulat peste zi duc la declan┼čarea nepl─âcutelor dureri de cap. Astfel, vei ├«nt├ómpina dificult─â┼úi de concentrare ┼či-┼úi va fi greu s─â duci la ├«ndeplinire sarcinile zilnice. Un remediu mai pu┼úin cunoscut, dar foartede eficient, este scoar┼úa de salcie, cunoscut ca ┼či ÔÇ×aspirina natural─âÔÇť.

Aceasta conţine salicozidă, o substanţă care în corp se transformă în acid salicilic, fiind un analgezic natural. Migrenele vor dispărea fără să fie nevoie să apelezi la medicamente.

Coaja de salcie se spal─â ├«n mai multe ape ┼či se las─â la uscat. Se rupe ├«n buc─â┼úi c├ót mai mici ┼či se m─ârun┼úe┼čte ├«n r├ó┼čni┼úa de cafea, p├ón─â devine o pulbere. O lingur─â de pulbere se pune ├«ntr-un litru de ap─â ┼či se fierbe 5 minute. ├Änainte s─â se bea, se las─â s─â se r─âceasc─â. Pentru migrene cronice este indicat s─â consumi 3 c─âni de ceai pe zi.

Aten┼úie! Acest remediu, de┼či natural, este contraindicat femeilor ├«ns─ârcinate sau celor care al─âpteaz─â. De asemenea, nici cei care ┼čtiu c─â au stomacul mai sensibil nu trebuie s─â consume acest tip de ceai, deoarece provoac─â senza┼úii de grea┼ú─â.

Somn u┼čor, cu flori de tei

├Än unele nop┼úi nu po┼úi s─â pui gean─â pe gean─â? Cu aceast─â problem─â se confrunt─â multe personae dup─â ce au trecut de 50 de ani. Nop┼úile albe sau somnul agitat duc ├«n timp la declan┼čarea sau la agravarea unor probleme de s─ân─âtate, anemia, bolile cardiovasculare sau obezitatea num─âr├óndu-se printre ele.

Pentru un somn lini┼čtit ├«n fiecare noapte este indicat s─â apelezi la florile de tei. Ele previn insomniile, epuizarea nervoas─â ┼či au un u┼čor efect sedativ.

Florile de tei se culeg ├«n luna iunie ┼či se pun la uscat pe h├órtie alb─â, timp de 2 zile. Se depoziteaz─â mai apoi ├«n pungi de h├órtie, ├«n locuri ├«ntunecoase, ├«n spa┼úii bine aerisite. O m├ón─â de flori se pune ├«ntr-un vas peste care se toarn─â 500 ml de ap─â fierbinte. Se las─â la infuzat 5 minute, dup─â care se strecoar─â ┼či se bea c├ót timp este cald. Dac─â nop┼úile albe sunt dese, este indicat s─â consumi 3-4 c─âni de ceai ├«n timpul zilei, iar seara somnul va veni mult mai u┼čor.

Indigestiile dispar cu ajutorul lemnului dulce

Ai luat micul dejun pe fug─â, pe post de gustare ai ales

Lemnul-dulce ├«ns─â poate reduce toate simptomele tulbur─ârilor digestive date de alimenta┼úia dezechilibrat─â. Efectele sale terapeutice sunt conferite de glicirizin─â, o substan┼ú─â care stimuleaz─â digestia, ├«ns─â este la fel de util ┼či ├«n timpul crizelor de gastrit─â sau a celor de ulcer gastric sau duodenal.

Tinctura de lemn-dulce se prepar─â din 10 linguri de plant─â m─ârun┼úit─â, care se pun la macerat 2 s─âpt─âm├óni ├«n jum─âtate de litru de alcool de 70 de grade, ├«ntr-un borcan ermetic, ├«nchis la culoare. Dup─â ce s-a macerat, tinctura se strecoar─â printr-un tifon des ┼či se p─âstreaz─â ├«n sticlu┼úe mici, ├«nchise la culoare. Se ia c├óte o jum─âtate de linguri┼ú─â de tinctur─â, diluat─â ├«n o jum─âtate de can─â de ap─â, de 3-4 ori pe zi.

Scor┼úi┼čoara alin─â durerile menstruale

De┼či normale ├«n timpul zilelor delicate, crampele menstruale provoac─â uneori dureri insuportabile, ce sunt ├«nso┼úite de senza┼úia de grea┼ú─â ┼či sl─âbiciune. Toate aceste simptome pot fi reduse ┼či chiar prevenite dac─â consumi scor┼úi┼čoar─â.

Acest condiment, foarte aromat, nu doar c─â d─â o savoare deosebit─â preparatelor culinare, dar are ┼či propriet─â┼úi antiinflamatoare ┼či antispasmodice.

Cum se prepar─â: ├Äntr-o can─â cu ap─â fierbinte se amestec─â o linguri┼ú─â cu praf de scor┼úi┼čoar─â ┼či o linguri┼ú─â cu miere. Se las─â s─â se infuzeze 3 minute ┼či se beau c├óte 2 c─âni pe zi ├«n timpul menstrua┼úiei. Pentru a preveni durerile este recomandat s─â consumi ceai de scor┼úi┼čoar─â cu 2-3 zile ├«nainte de prima zi de menstrua┼úie.

Uit─â de durerile de spate cu gheara-diavolului

Orele lungi petrecute pe scaun la birou ┼či pozi┼úia incorect─â a coloanei vertebrale sunt principalele cauze ale apari┼úiei durerilor de spate.

├Äns─â, tratamentul cu gheara-diavolului este remediul natural la care po┼úi apela oric├ónd cu ├«ncredere, deoarece con┼úine harpagozid, o substan┼ú─â care reduce inflama┼úia ┼či calmeaz─â durerile musculare. Totodat─â, r─âd─âcina de gheara-diavolului ├«mbun─ât─â┼úe┼čte flexibilitatea articula┼úiilor, fiind un leac indicat ┼či celor care sufer─â de artrit─â.

R─âd─âcina de gheara-diavolului se spal─â, se taie ├«n buc─â┼úi ce se m─ârun┼úesc prin r├ó┼čni┼úa de cafea. O lingur─â de pulbere se fierbe 30 de minute ├«ntr-un litru de ap─â, ├«ntr-un vas acoperit cu un capac. Se las─â s─â se r─âceasc─â, se strecoar─â ┼či se bea cu ├«nghi┼úituri mici ├«ntreaga zi. Pentru rezultate de lung─â durat─â se ┼úine tratamentul o lun─â.

Cele mai eficiente plante care alin─â durerile de cap sunt frunzele de mat├ę, arnica, salcia ┼či sulfina. Cea mai utilizat─â dintre acestea este salcia (salix alb─â). Substan┼úele active din scoar┼ú─â de salcie ofer─â preparatelor medicinale propriet─â┼úi antireumatice, antiinflamatoare, analgezice, sedative, antipiretice (combate febra), tonice, astringente.

Se prepar─â ├«n mai multe forme farmaceutice: ceaiuri, tincturi, macerate ┼či capsule. ├Ämpotriva durerilor de cap (migrenelor) se recomand─â capsulele, acestea fiind mai concentrate. Pentru dureri puternice de cap se pot administra 1-2 capsule de 2-3 ori pe zi.