VIDEO: SUCUL de castravete curăţă rinichii

1 2 jpg jpeg

Sucul de ardei gras întăreşte unghiile

Se consumă de fiecare dată împreună cu sucul de morcovi, în părţi egale, pentru a fi mai eficient şi pentru a avea un gust bun. Este recomandat în colici intestinale, ca detoxifiant şi pentru întărirea unghiilor şi a părului. Sucul de păstăi protejează inima

Sucul de păstăi de fasole verde are calităţi diuretice şi depurative. Se foloseşte în litiază renală, gută, reumatism, diabet şi la curăţarea tenului în acnee. Este tonic cardiac şi hepatic, cazuri în care se bea simplu (aproximativ 100 de mililitri pe zi) sau în combinaţie (o parte de suc de păstăi la trei părţi de suc de morcovi şi două de suc de lăptucă).

Se consumă simplu sau în amestec cu suc de morcov şi păpădie în decalcifieri ale oaselor şi dinţilor, îndeosebi la copii. Gulia este puternic alcalină, de aceea se recomandă folosirea ei în hiperaciditate gastrică. În acest caz se bea o jumătate de cană de suc înainte de fiecare masă.

Conţine uleiuri volatile benefice pentru căile respiratorii. Fluidizează mucozităţile şi ajută la eliminarea lor. Se beau una-două linguri după fiecare masă. Are şi proprietăţi antiseptice, fiind recomandat pentru tamponarea zonelor cu afte şi ulceraţii. Aplicat de trei-patru ori pe săptămână, îndepărtează negii şi pistruii.

Este poate cel mai bun diuretic natural. Se recomandă în litiază renală, gută şi artrită. Mărunţeşte calculii renali, mai ales dacă este folosit în amestec (o parte suc de castraveţi la trei părţi de sfeclă roşie, 11 părţi de suc de morcovi şi una de zeamă de lămâie). Uşor laxativ, sucul de castraveţi calmează colicile, iar prin conţinutul de minerale previne căderea părului şi ajută la întărirea unghiilor.