VIDEO: Soluţii la-ndemână pentru varice

1 2 jpg jpeg

Fă-ţi frecţii cu oţet de mere!

O┼úetul de mere poate fi o variant─â terapeutic─â de ameliorare a varicelor. Pentru rezultate optime trebuie s─â ├«┼úi freci picioarele cu o┼úetul de mere de jos ├«n sus, de dou─â ori pe zi, diminea┼úa ┼či seara. Apoi, ├«nvele┼čte-┼úi picioarele ├«ntr-un prosop ┼či stai timp de o jum─âtate de or─â cu picioarele pe o pern─â.

Maseaz─â-te cu unguent de g─âlbenele

Masajul u┼čor cu uleiuri medicinale sau cu unguent de g─âlbenele face minuni pentru ÔÇ×picioarele greleÔÇŁ. Se maseaz─â ├«ntreaga zon─â afectat─â de varice, de jos ├«n sus, pe sensul de ├«ntoarcere a fluxului sanguin venos c─âtre inim─â.

Astfel este pus ├«n mi┼čcare ┼či s├óngele care stagneaz─â ├«n venele dilatate. Mai mult, fiindc─â masajul este realizat cu ajutorul uleiurilor din plante sau cu crem─â de g─âlbenele, pe l├óng─â activarea circula┼úiei ┼či a fluxului sanguin, ob┼úii ┼či o hr─ânire adecvat─â a pielii, vulnerabil─â ┼či expus─â riscurilor de a face ulcer varicos. Datorit─â efectului cicatrizant, unguentul de g─âlbenele previne ┼či apari┼úia ulcera┼úiilor.

Cu t─ât─âneas─â tratezi ulcerul varicos

O complica┼úie a varicelor este ulcerul varicos, localizat mai ales ├«n zona gleznelor ┼či ├«n partea inferioar─â a gambelor. Ulcera┼úiile sunt ad├ónci, cu marginile tari ┼či se pot suprainfecta cu microbi, ├«nro┼čindu-se ┼či devenind dureroase.

Tratamentul acestui tip de afec┼úiune este de lung─â durat─â, iar pe l├óng─â tratamentul prescris de c─âtre medic, po┼úi utiliza ┼či remedii naturale. Cea mai utilizat─â plant─â pentru tratarea ulcerului varicos este t─ât─âneasa (Symphitum officinale).

Se beau dou─â-trei ceaiuri pe zi, realizate din 20 g de r─âd─âcin─â de plant─â m─ârun┼úit─â ┼či uscat─â, la 250 ml de ap─â. Po┼úi folosi aceea┼či compozi┼úie ┼či pentru comprese locale pe suprafe┼úele ulceroase, aplicate de dou─â ori pe zi.

Mugurii de castan îţi reglează circulaţia

Extractul din muguri de castan este benefic ├«n cazul tulbur─ârilor circulatorii venoase ┼či se administreaz─â ├«ntr-o cantitate de 30-40 de pic─âturi, puse ├«ntr-un pahar cu ap─â, de c├óte trei ori pe zi.

Principala acţiune este aceea de reglare a circulaţiei periferice la nivelul membrelor inferioare. În plus, dilataţia venoasă se reduce datorită acţiunii vasoconstrictoare a extractului de castan. În combinaţie cu extractul de nuc, castanul ajută la tratarea ulcerului varicos.

Doctor Click! v─â sf─âtuie┼čte

Varicele sunt dilata┼úii venoase cauzate de pierderea elasticit─â┼úii venelor, fie datorit─â circula┼úiei deficitare (constipa┼úie, sarcin─â, tumori, stat mult ├«n picioare etc.), fie pe fond genetic ┼či, cel mai frecvent, ambele.

Al─âturi de recomandarea de a evita statul prelungit ├«n picioare, se folosesc remedii care ajut─â la tonifierea peretelui venos, la sub┼úierea s├óngelui sau la tratarea cauzelor favorizante (ex. constipa┼úia). Dintre aceste remedii naturale amintim: afinul (ca tinctur─â, gemoderivat, decoct sau comprimate), arnica (unguent de uz extern), castanul s─âlbatic (tinctur─â, decoct, gemoderivat, remediu homeopat), coada- ┼čoricelului (b─âi locale cu infuzie).