VIDEO: Scap─â de riduri cu ment─â ┼či castrave┼úi

1 2 jpg jpeg

Tenul reflect─â ca o oglind─â starea de s─ân─âtate a corpului. Solu┼úiile oferite de medicina tradi┼úional─â indian─â pentru problemele tenului integreaz─â toate organele ┼či func┼úiile lor, ajut─â la eliminarea substan┼úelor reziduale acumulate ├«n ┼úesuturi ┼či restabilesc s─ân─âtatea pielii.

La baza acestor tratamente stau aplica┼úiile cosmetice cu plante, uleiuri esen┼úiale ┼či extracte naturale. Efectul de revigorare e vizibil ├«n scurt timp, iar pe termen lung ve┼úi constata c─â tenul dumneavoastr─â ┼či-a rec─âp─âtat str─âlucirea ┼či arat─â mai t├ón─âr.

Nu uita┼úi s─â v─â masa┼úi fa┼úa ├«n fiecare diminea┼ú─â. Pe l├óng─â efectul de ├«nfrumuse┼úare ┼či ├«ntinerire, masajul facial elimin─â de pe chipul dumneavoastr─â sup─ârarea, stresul ┼či tensiunile. Iat─â ce solu┼úii propune medicina tradi┼úional─â indian─â.

Ten uscat

Amesteca┼úi o lingur─â de alge marine, dou─â linguri de ulei de cocos ┼či c├óteva pic─âturi de suc de l─âm├óie. Se las─â la ├«nmuiat 30 de minute ┼či se face masaj timp de 15 minute pe fa┼ú─â ┼či pe g├ót.

Ten gras

Amesteca┼úi dou─â linguri de pudr─â de maz─âre, dou─â linguri de ap─â de trandafiri, un sfert de lingur─â de suc de l─âm├óie. L─âsa┼úi la ├«nmuiat 30 de minute, apoi aplica┼úi pe fa┼ú─â ┼či l─âsa┼úi s─â ac┼úioneze 15 minute.

Riduri

Face┼úi o past─â din 10 frunze de ment─â ┼či dou─â linguri de castravete terciuit. Aplica┼úi pe fa┼ú─â ┼či a┼čtepta┼úi p├ón─â se usuc─â. Sp─âla┼úi cu ap─â rece. Acest amestec este util pentru ├«ndep─ârtarea excesului de sebum.

Piele uscat─â

Aplica┼úi o past─â dintr-o linguri┼ú─â de pudr─â de ment─â, o lingur─â de argil─â ┼či o lingur─â de iaurt. L─âsa┼úi p├ón─â se usuc─â, apoi sp─âla┼úi cu ap─â rece.

Cicatrice

Amesteca┼úi castrave┼úi, sm├ónt├ón─â ┼či miere ├«n cantit─â┼úi egale. Aplica┼úi pe zonele afectate ┼či ├«ndep─ârta┼úi aceast─â past─â ├«nainte de uscarea complet─â.

Aspect obosit

Aplica┼úi o past─â ob┼úinut─â din pudr─â de nuc┼čoar─â macerat─â timp de ┼čase ore ├«n lapte de vac─â.

Solu┼úii pentru ├«ndep─ârtarea co┼čurilor

Amesteca┼úi turmeric ├«n ap─â de trandafiri ca s─â ob┼úine┼úi o past─â pe care o aplica┼úi pe fa┼ú─â ├«n fiecare sear─â timp de c├óteva zile. Astfel ve┼úi reu┼či s─â scoate┼úi co┼čurile din r─âd─âcin─â.

Aplica┼úi comprese cu busuioc macerat ├«n ap─â rece. Aplica┼úi pe zonele afectate o past─â ob┼úinut─â din f─âin─â de maz─âre, lapte ┼či pu┼úin suc de l─âm├óie.

L─âsa┼úi la macerat dou─â ore frunze de coriandru pulbere, scoar┼ú─â de salcie ┼či obligean─â ├«n suc de cocos proasp─ât. Aplica┼úi pe zonele afectate ┼či sp─âla┼úi ├«nainte de uscarea complet─â.

Laptele d─â str─âlucire pielii

Face┼úi o past─â din f─âin─â de maz─âre, lapte de vac─â, suc de l─âm├óie, turmeric ┼či sare marin─â. Aplica┼úi pe fa┼ú─â, l─âsa┼úi p├ón─â c├ónd se usuc─â complet ┼či apoi sp─âla┼úi cu ap─â c─âldu┼ú─â.

┼×ofranul indian tonifiaz─â

Pentru un efect de tonifiere a tenului obosit, se aplic─â pe fa┼ú─â o past─â ob┼úinut─â din turmeric (┼čofran indian), santal ┼či ap─â. Se las─â s─â ac┼úioneze timp de 15 minute, apoi se ├«ndep─ârteaz─â cu ap─â c─âldu┼ú─â.