VIDEO: Scapă de durerile de cap fără medicamente

1 2 jpg jpeg

Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, ghimbirul este unul dintre cei mai puternici aliaţi naturali împotriva durerilor de cap. Este eficient împotriva cefaleelor, dar şi a migrenelor.

O soluţie rapidă, care dă rezultate în 30 de minute, este infuzia din rădăcină de ghimbir. Pui o linguriţă de rădăcină de ghimbir ras într-o cană, peste care torni apă clocotită, apoi laşi la infuzat aproximativ un sfert de oră.

Brusturele este o altă plantă cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii. Cercetărorii de la Universitatea din Minnesota au descoperit că acesta este indicat pentru prevenirea migrenelor. Este indicat să consumi 75 de miligrame de extract din rădăcină de brusture, de două ori pe zi.

Luat în fiecare zi, magneziul reduce frecvenţa migrenelor. Multe studii au arătat că persoanele care suferă de migrene au deficienţe de magneziu în organism. Mineralul ajută la calmarea nervilor, care devin suprasolicitaţi în timpul migrenelor.

Este indicat să iei câte o pastilă de magneziu, de trei ori pe zi, timp de o lună de zile. Totodată, poţi creşte aportul acestui mineral în organism consumând legume verzi, nuci, dar şi seminţe de dovleac şi mirodenii precum coriandrul şi piperul negru.

O altă plantă care te scapă de durerile de cap este rozmarinul. Un studiu din 2010 a dezvăluit că acesta conţine carvacrol, o substanţă care acţionează ca un medicament antiinflamator. Ai nevoie de o linguriţă de plantă uscată, la o cană de apă clocotită.

Şi uleiul esenţial de rozmarin te ajută să calmezi durerea. Nu trebuie decât să aplici pe frunte şi pe tâmple şi să te masezi uşor tip de 2 minute. Apoi trebuie să te relaxezi, pentru ca acesta să acţioneze.

Florile de tei conţin substanţe care te ajută să te relaxezi, căci este cunoscut faptul că una dintre cauzele durerilor de cap este stresul. Ai nevoie de câteva flori de tei, peste care torni apă clocotită. Laşi să treacă zece minute după care îl poţi bea, chiar îndulcit cu miere de albine.