VIDEO: Dinţi albii şi sănătoşi? Se poate!

1 2 jpg jpeg

Sucul de lămâie Faţă de multele beneficii pentru sănătate, lămâia este şi un aliat de nădejde atunci când vine vorba de dinţi. Acidul citric din compoziţie luptă împotriva tartrului sau, mai bine spus, a îngroşării plăcii dentare, parţial responsabilă de îngălbenirea dinţilor. În plus, tartrul este şi cauza majorităţii cariilor dentare, a bolilor gingivale (precum gingivita), precum şi a respiraţiei urât mirositoare (halena).

Perie-ţi uşor dinţii cu un pic de suc de lămâie proaspăt stors şi apoi clăteşte bine. Atenţie! Nu repeta această procedură decât o dată pe săptămână, cel mult, deoarece aciditatea citrică ce ajută la eliminarea tartrului poate deteriora, de asemenea, smalţul dinţilor.

Este un ingredient adesea recomandat pentru albirea naturală a dinţilor. Acesta îndepărtează depunerile de tartru, datorită proprietăţilor sale abrazive uşoare şi albesc dinţii.

Aplică o dată pe săptămână un praf de bicarbonat pe periuţa ta de dinţi în loc de pastă. Nu îl utiliza prea frecvent, deoarece îţi poate slăbi smalţul dinţilor. O dată pe săptămână este suficient.

Pe lângă tratarea gingivitelor, ulcerelor bucale şi a abceselor, uleiul esenţial de arbore de ceai, cunoscut şi sub numele de Melaleuca, asigură curăţarea gurii şi a dinţilor. Proprietăţile sale antibacteriene şi antifungice fac din acest ulei un antiseptic excelent pentru gură. În plus, acest ulei conţine şi ingrediente active care îţi albesc în mod natural dantura.

Poţi face o gargară cu o jumătate de pahar de apă, în care ai pus câteva picături de ulei esenţial arbore de ceai.

Dacă ai răni bucale sau afte, aplică o picătură de ulei esenţial direct pe acestea, cu ajutorul unei dischete de vată sau cu un tifon steril, o dată pe zi, până când dispar.

Uleiul esenţial de arbore de ceai poate fi iritant, de aceea este bine să faci un test pe o porţiune mică de piele, înainte de utilizare. De asemenea, uleiurile esenţiale nu sunt indicate femeilor însărcinate şi nici copiilor.

* Pentru a avea dinţi albi, este nevoie să ai o igienă orală riguroasă.

* Este recomandat să te speli pe dinţi de 2-3 ori pe zi, după fiecare masă, timp de 3 minute.

* Foloseşte o periuţă de dinţi adaptată nevoilor tale, preferabil cu peri de duritatea moale sau medie (cea cu peri tari poate deteriora gingiile).

Smalţul dinţilor este uşor poros, având interstiţii mici, în care se depun particulele fine de mâncare sau băutură. Acesta este motivul pentru care dinţii se colorează după ce consumi fructe de pădure, vin, cafea sau alte produse pigmentate.

Trebuie evitate şi alimentele acide (cum ar fi citricele) sau cele care conţin zaharuri rafinate, pentru că slăbesc smalţul şi îi cresc porozitatea.

Mărul este un adevărat inamic pentru bacteriile din gură. Pentru că nu aderă la smalţ, mărul face un pic de curăţenie şi, astfel, limitează formarea cariilor şi, în plus, îţi masează gingiile, împiedicând astfel formarea gingivitei.