VIDEO: Cele mai bune leacuri pentru DIGESTIE

1 2 jpg jpeg

Balonare

Reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine. Este o stare de disconfort, însoţită de crampe şi dureri. Iată cum o putem înlătura.

- alimentaţie bogată în sucuri de morcov, varză albă şi cartofi cruzi; zilnic se consumă alternativ unul dintre acestea, câte 100 de ml, dimineaţa, pe stomacul gol.

- infuzie din o jumătate de lămâie la 400 ml de apă clocotită; se bea caldă – o jumătate din cantitate înainte de masă şi o jumătate din cantitate după masă.

- infuzie dintr-o linguriţă de fructe uscate şi mărunţite la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.

Gust metalic în gură

Este o senzaţie asemănătoare celei pe care o produce metalul, cauzată de afecţiuni dentare, protezele metalice, anemie Biermer sau nevroze, dar şi de dereglări digestive.

- tinctură de angelică: câte 10 picături de 3 ori pe zi, în apă sau ceai, timp de 20 zile pe lună.

- decoct de coada-calului: o lingură de plantă la 250 ml de apă care fierbe, se fierbe 5 minute, se beau 3 căni pe zi, între mese, timp de 30 zile, cu pauză de 10 zile.

- infuzie de urzică din o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 7 minute, se beau 3 căni pe zi, timp de 3 luni.

Toxiinfecţie alimentară

Apare în urma pătrunderii unei substanţe toxice în organism şi se manifestă prin dureri abdominale, febră, diaree, oboseală

- suc de lumânărică: se obţine din rădăcină, prin mărunţirea acesteia într-un mixer sau storcător; se consumă câte 50 de ml o dată pe zi, pe stomacul gol, timp de 3-4 zile.

- vin de iarbă-mare: într-un recipient se pun 30 g de rădăcină şi 60 ml de alcool de 70 grade; se lasă la macerat 24 de ore, se adaugă 500 ml de vin alb şi se mai lasă la macerat încă 10 zile; se beau, de 2 ori pe zi, câte 20 de ml (1 lingură), cu 30 de minute înainte de masă.