VIDEO: Beneficiile turmericului

1 2 jpg jpeg

Dincolo de utilitatea sa în bucătărie la diverse reţete, turmericul aduce numeroase beneficii sănătăţii ca medicament alternativ. Noi îl ştim în general sub formă de pulbere, dar se găseşte în comerţ şi ca rădăcină.

Reduce riscul şi efectele cancerului de prostată...

Turmericul este un agent de vindecare şi deseori este combinat cu conopida şi servit în mâncare pentru a ajuta la reducerea riscului de cancer la prostată. De asemenea, condimentul reduce efectele acestui tip de cancer.

Turmericul este cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene, astfel că este un foarte bun antiseptic şi antiinflamator. Dacă ai arsuri cauzate de razele soarelui, te-a muşcat o insectă sau ai orice fel de altă rană minoră, vei simţi o ameliorare a disconfortului sau durerii atunci când presari puţină pulbere deasupra rănii sau freci cu o bucăţică din rădăcină.

Poate fi folosit şi în cazul inflamării încheieturilor, dar este şi un bun aliat când vine vorba de afecţiunile pielii.

Citeşte şi:

Cum te protejezi de infecţii? Consumă zilnic curry

Curcuma din curry poate preveni cirozele

5 remedii din bucătărie pentru tratarea bolilor

...şi ale celui mamar

Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că turmericul a eliminat tumorile maligne de cancer mamar la cobai. Deşi acest lucru nu s-a dovedit şi la oameni, se crede că pulberea de turmeric distruge melanomul şi împiedică boala să se răspândească în organism.

De altfel, cei care au diverse tumori îşi găsesc o uşoară alinare în turmeric pentru că el împiedică formarea unor noi vase de sânge în tumori şi astfel se poate elimina formarea sau răspândirea bolii.

Un rol important al turmericului este şi cel de detoxificarea a ficatului. Pentru că este un puternic antioxidant, condimentul ajută la reducerea efectelor distrugătoare ale chimicalelor din produse şi ajuta ficatul să funcţioneze la nivelul optim.

Şi cei care se tem de Alzheimer îşi pot găsi un aliat în lupta cu boala în turmeric. Cercetările au arătat că turmericul ajută la prevenirea bolii şi la fel de bine opreşte formarea inflamărilor la nivelul creierului, factor ce duce la declanşarea afecţiunii.

Turmericul sau curcuma se poate găsi şi sub formă de pastile ca supliment alimentar în farmacii sau plafare. Femeile gravide şi cei care au calculi biliari ar trebui să-l evite.