VIDEO: Alungă durerile de cap cu ulei de levănţică

2 2 jpg jpeg

Ce sunt migrenele?

Migrena debutează, de obicei, dimineaţa devreme sau în cursul zilei printr-o durere intensă, constrictivă, localizată într-o jumătate a feţei, pentru a se extinde ulterior.

În mod obişnuit, ea atinge un maxim de intensitate între patru ore şi două zile, dacă nu este tratată. Somnul ameliorează în general simptomatologia, dar după trezire puteţi fi ameţit, neatent.

Cum se manifestă?

De cele mai multe ori, migrenele sunt însoţite de vărsături, greţuri şi apatie. Există nenumărate cazuri în care migrenele sunt însoţite şi de lăcrimare, rinoree, roşeaţă sau paloare a feţei.

De ce apar?

Cauzele apariţiei migrenelor sunt multiple, însă, cel mai important factor este cel genetic. Dilatarea şi îngustarea vaselor cerebrale, activităţile solicitante de zi cu zi, emoţiile puternice, problemele hormonale, depresiile, stresul, oboseala, consumul de băuturi reci şi îngheţata sunt alte cauze care declanşează migrenele.

Pot fi provocate şi de alimentaţie?

Crizele pot fi declanşate de alimentaţie. Atenţie la produsele care conţin cofeină, printre care cafeaua, ciocolata şi ceaiul, la vinul roşu care conţine tanin, substanţă care dă deseori dureri de cap, dar şi la carne şi alimentele procesate care conţin nitriţi (aditivi alimentari).

Medicii recomandă produse bogate în vitamina C şi antioxidanţi. În această gamă se înscriu roşiile, ardeii, morcovii, castraveţii, dar şi peştele alb.

Cum le putem preveni?

Dacă migrenele sunt provocate de stresul fizic sau de emoţii puternice, sunt recomandate tehnici de reducere a stresului.

Când trebuie să merg la medic?

Dacă durerile de cap persistă mai mult de două zile, vizita la cabinetul unui medic de specialitate este obligatorie.

Trei plante care alungă migrenele

Masaj cu ulei esenţial

Migrenele uşoare pot fi tratate şi printr-un masaj uşor la tâmple cu ulei de levănţică. În cazul în care durerea este însoţită de greaţă sau de vărsături, uleiul de mentă poate fi de ajutor.

Cură cu ceai de bănuţei

Înlătură migrenele şi durerile de cap insuportabile, tratamentul fiind bun la persoanele foarte emotive. Puneţi în fiecare ceaşcă de ceai de bănuţei câte 50 de picături de tinctură de sunătoare. Cura durează două săptămâni.

Cataplasmă cu seminţe de coriandru

Migrenele pot fi înlăturate şi cu ajutorul unor comprese, aplicate extern pe frunte, tâmple sau ceafă. Preparaţi o pastă din seminţe de coriandru uscate şi apă şi lăsaţi-o să acţioneze câteva minute.