Usturoiul ne scapă de tuse

1 2 jpg jpeg

Sirop, pentru imunitate

Răciţi des şi intraţi uşor în contact cu orice afecţiune sau virus? Aveţi imunitatea scăzută! Iar usturoiul este “ajutorul de nădejde” în astfel de situaţii. Un sirop din câţiva căţei de usturoi amestecaţi cu miere tratează pe loc infecţiile. Cum îl preparaţi? 6-8 câţei de usturoi, tocaţi mărunt, se amestecă cu 8 linguriţe de miere. Se lasă câteva zile şi se consumă câte o linguriţă zilnic.

Unguentul tratează bronşitele

În sezonul rece, afecţiunile respiratorii sunt cele mai frecvente. Şi cine ne vine mai bine în ajutor decât usturoiul? Preparaţi un unguent din câţiva căţei de usturoi, tocaţi mărunt, cuişoare şi puţin ulei. Se fierbe acest amestec la foc mic, se amestecă până devine o pastă şi se pune la răcit. Unguentul se întinde pe piept, stomac, gât şi este eficient împotriva bronşitelor şi infecţiilor căilor respiratorii .

Sucul, împotriva micozelor

Sucul proaspăt de usturoi este antimicotic şi poate fi aplicat cu succes în tratamentul infecţiilor micotice. Se adaugă 2-3 căţei de usturoi proaspăt zdrobit într-un vas de baie în care se scufundă pentru câteva minute picioarele.

Căţeii de usturoi înlocuiesc antibioticele

Se ştie că usturoiul acţionează ca un antibiotic natural. Mai mult, acesta reduce nevoia de antibiotice a organismului pentru că previne infecţiile şi răcelile. În timpul sezonului rece adăugaţi din belşug usturoi în supe, sosuri sau alte mâncăruri.

Îmbunătăţeşte circulaţia

Circulaţia sangvină poate fi îmbunătăţită printr-un consum regulat de usturoi. Acesta duce la scăderea tensiunii arteriale. Persoanele care mănâncă usturoi au reduceri semnificative ale presiunii arteriale.

Simptomele răcelii se tratează cu usturoi

Pentru durerile de gât se face o infuzie de usturoi cu ajutorul căreia faceţi gargară câteva zile la rând. Nu vă faceţi probleme dacă îngiţiţi ceaiul de usturoi pentru că nu are efecte negative.

Pentru răceală, nas înfundat şi stare generală proastă, adăugaţi câţiva căţei de usturoi în mâncărurile pe care le preparaţi.

Pentru ameliorarea tusei, faceţi un sirop de usturoi. Luaţi zilnic câte o liguriţă. Acesta este adjuvant şi în tusea provocată de astm sau în tusea alergică.