Unguente pentru combatarea durerilor articulare

1 2 jpg jpeg

Alifie cu extract de urzică

Dacă suferi de reumatism, oricât de mult te-ar deranja urzicătura, trebuie să încerci măcar o dată tratamentul naturist cu urzici. Baţi încheieturile umflate cu câteva frunze de urzici. Se spune că urzicăturile care se produc fac durerea să dispară. Printre tratamentele mai puţin dureroase se numără şi unguentul cu extract de urzici, pe care-l poţi aplica de 2-3 ori pe zi. Te ajută nu doar în caz de dureri reumatice, ci şi dacă ai eczeme, ulceraţii sau înţepături de insecte.

Te-ar mai ajuta şi să bei zilnic un pahar de zeamă de urzici strivite, nefierte sau să iei câte o linguriţă de pulbere de rădăcină de urzică (cu miere sau cu puţină apă) de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Din pulberea de urzică se poate face şi un ceai astfel: peste o linguriţă de plantă pui 250 ml de apă fiartă şi strecori după un sfert de oră. Sunt indicate 3 infuzii pe zi, băute tot înainte de a mânca.

Extrapont

Sucul de urzici opreşte sângerările menstruale abundente şi dureroase şi sângerările nazale.

Cremă de tuia

În gută, artrită şi în dureri reumatice în general, şi-au dovedit utilitatea uleiul esenţial, unguentul şi alcoolatura de tuia care:

- acţionează ca diuretice,

- detoxifică,

- îmbunătăţesc circulaţia sângelui,

- stimulează eliminarea acidului uric depozitat la nivelul articulaţiilor.

Alcoolatura de tuia se poate prepara în casă, prin macerare. O aplici sub formă de comprese, o dată la două zile. Dacă preferi unguentul, masează zonele dureroase de 2 ori pe zi.

Pomadă din muguri de plop

Durerile şi inflamaţiile încheieturilor pot fi alinate şi cu unguent din muguri de plop. Dacă vrei s-o prepari singur, fierbe timp de 3 ore în 3 părţi de apă o parte de muguri de plopi. La final, pui 2 părţi de untură şi o laşi să se îngroaşe. În locul alifiei, poţi folosi tinctură ori infuzie de muguri de plop. Pentru ceai ai nevoie de 4 linguri de muguri la 4 căni de apă clocotită. Îl bei de-a lungul zilei.