Uleiuri esenţiale eficiente în psoriazis

1 2 jpg jpeg

Este o afecţiune cronică a pielii, ceea ce înseamnă că plăcile apar, rămân câteva săptămâni sau luni, se atenuează sau dispar, apoi revin. Crizele pot începe cu o infecţie bacteriană în gât sau pot apărea în urma unui eveniment stresant . De asemenea, poate fi o reacţie la unele medicamente.

Psoriazisul este frecvent întâlnită la fumători şi la cei care consumă cantităţi mari de alcool, dar poate apărea oricând, cel mai adesea spre treizeci de ani.

Dacă observi astfel de plăci, este important să menţii pielea hidratată folosind ulei de baie, substitute pentru săpun sau lotiune. Totodată, menţine umed aerul cu un recipient cu apă plasat lângă calorifer.

1 2 jpg jpeg

Dacă simptomele persistă, cere sfatul medicului! Tratamentul convenţional include prescrierea de loţiuni, şampoane şi creme pentru aplicarea pe piele. În cazurile mai severe, tratamentul cu ultraviolet îi poate ajuta pe cei cu psoriazis.

Crema sau infuzia de turiţă

Psoriazisul pe zone mici reacţionează pozitiv la crema de turiţă.

Amestecă rădăcini de stânjenel, brusture şi ştevie creaţă pentru a obţine un decoct sau foloseşte o infuzie de turiţă, flori de trifoi roşu şi frunză de brusture (2 linguriţe la o cană).

Când cauza este stresul, adaugă la mixtură gura-lupului sau floarea-pasiunii.

Află AICI care este legătura dintre gluten şi psoriazis!

Cele mai bune uleiuri pentru psoriazis

Uleiurile esenţiale în amestec cu un tip de ulei vegetal (de floarea-soarelui sau de măsline) sunt indicate în psoriazis. Astfel, uleiurile esenţiale de levănţică sau migdale pot fi cele mai eficiente tratamente pentru afecţiunile pielii. Aceste uleiuri au proprietăţi dezinfectante, de oxigenare şi de echilibrare a pH-ului pielii.

1 2 jpg jpeg

De asemenea, uleiul pur de argan este o soluţie de tratament natural pentru erupţiile cutanate datorate psoriazisului. Acest ulei este eficace, uşor de utilizat şi nu prezintă riscul unor reacţii adverse. Pentru a obţine o hidratare maximă, produsul trebuie masat uşor pe leziuni de două ori pe zi.

2 jpg jpeg

Deşi psoriazisul nu este o afecţiune alergică, anumite mâncăruri o pot agrava. Se spune că, fructele roşii şi cele portocalii, precum şi seminţele de dovleac sunt bune pentru piele.

Atenţie!

Psoriazisul este o boală imprevizibilă, care se manifestă diferit de la persoană la persoană. Efectele tratamentul sunt la fel de imprevizibile.