Uleiuri esenţiale care te protejează de răceli

1 2 jpg jpeg

Uleiul esenţial de mentă alungă durerile de cap

Pentru a scăpa de durerile de cap care însoţesc răceala şi gripa, foloseşte uleiul esenţial de mentă. Datorită conţinutului de mentol, te poate ajuta şi să ameliorezi durerile de gât cauzate de problemele de sănătate specifice sfârşitului de an. Pune câteva picături în puţină apă într-o candelă de aromoterapie sau pe o compresă rece, pe care o aşezi pe frunte.

Uleiurile de pin şi lămâie au efect dezinfectant

Ambele tipuri de ulei sunt utile împotriva gripei şi contra infecţiilor respiratorii, deoarece au efect dezinfectant şi proprietăţi antibacteriene, antiseptice, analgezice, energizante. De aceea, sunt unele dintre cele mai benefice uleiuri esenţiale pentru organism. Mirosul pe care îl degajă te poate ajuta şi să te eliberezi de stres. Aceste uleiuri se pot folosi extern, prin difuzare în cameră sau prin inhalaţii, de 2-3 ori pe săptămână (într-un bol cu apă se pun 4-5 picături de ulei esenţial).

Uleiul de eucalipt desfundă nasul

Nasul înfundat este un simptom des întâlnit în caz de răceală şi gripă. La decongestionarea căilor nazale ajută uleiul esenţial de eucalipt, folosit sub formă de inhalaţii. Într-un litru de apă se pun 5 picături de ulei , iar vaporia degajaţi sunt inspiraţi 15minute. Acesta are şi proprietăţi antibacteriene. Poţi face şi un amestec din ulei esenţial de scorţişoară, portocală, eucalipt şi oregano, care este recomandat pentru creşterea imunităţii.

Elimină tusea cu ulei esenţial de cimbru

Acest ulei este un bun tonic pentru organism. Este folosit pentru prepararea produselor naturale care tratează tusea. Are proprietăţi antibacteriene, antimicrobiene, cât şi antivirale. Ia 5 picături de ulei esenţial de cimbru cu miere în perioada în care eşti răcit! Este unul dintre cele mai bune uleiuri esenţiale la care poţi apela pe timp de iarnă.