Uleiul de mentă ţine ţânţarii la distanţă

1 2 jpg jpeg

Înţepătura de insectă se poate manifesta alergic, printr-o stare generală de rău, umflarea zonei înţepate, roşeaţă localizată sau generalizată şi mâncărime locală sau chiar pe tot corpul. Care este primul gest pe care-l facem?

Trebuie îndepărtat acul, atunci când vorbim de înţepătură de albine sau viespe, şi masată zona cu suc de usturoi. Mai mult, aplicaţi pe zona afectată frunze de pătlagină zdrobită.

Mai poţi citi:

- Mirosul de citrice alungă ţânţarii

- Lavanda vă protejează de ţânţari

Dacă vinovat de înţepătură este un ţânţar, remediile sunt sucul de leuştean şi uleiul de melisă. Acestea calmează iritaţia şi te scapă de senzaţia de mâncărime.

În cazul apariţiei alergiilor se fac spălături cu apă cu sare, comprese cu suc de varză sau frunze de varză zdrobite şi se aplică şi comprese cu gheaţă.

Ca să evitaţi, însă, înţepăturile de ţânţari se unge pielea cu ulei de melisă, de mentă, de lavandă, de cuişoare. Se pot pune comprese cu infuzie de cimbru care se prepară dintr-o linguriţă de plantă, la 250 ml apă clocotită, se infuzează 5 minute, se strecoară şi se pun comprese cu tifon înmuiat în soluţia strecurată.