Uleiul de mac împiedică apariţia cancerului

1 2 jpg jpeg

Uleiul de mac este utilizat atât în tratamentul stresului, al stărilor de anxietate, în tulburările de comportament, cât şi pentru ameliorarea durerilor de cap sau a insomniei.

Consumul periodic îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memoria. Este un remediu naturist blând, folosit inclusiv în terapiile pentru vârstnici. De asemenea, întăreşte sistemul imunitar, fiind un real ajutor în cazuri de răceală, gripă, astm, bronşite, tuse.

Înlătură insomniile

Datorită conţinutul bogat de iod,

, magneziu, zinc şi cupru, se­min­ţele de mac înlătură in­som­niile, având un efect sedativ. În cazul în care te confrunţi cu această problemă este reco­man­dat consumul unei lin­gu­ri­ţe rase de seminţe de mac înainte de cul­care.

Nu consuma niciodată mac înainte să te urci la volan, conţine

Previne apariţia cancerului

Datorită acidului linoleic oferă protecţie împotriva bolilor de inimă şi altor tulburări ale aparatului circulator. Este un real ajutor în tratarea cancerului mamar cât şi în prevenirea lui. Stabilizează nivelul zahărului în sânge, reduce considerabil

, împiedică apariţia cancerului la colon şi îmbunătăţeşte sănătatea globală a intestinelor.

Ajută la întă­rirea sistemului osos şi a imunităţii

Un real ajutor în lupta cu can­cerul, nu numai în cea de com­batere a

. Cu un con­ţinut de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic si 13% acid oleic şi fosfor, uleiul de mac ajută atât la întă­rirea sistemului osos cât şi la cea a sistemului

Combate constipaţia

Sunt o sursă bună de carbo­hidraţi, care ajută la dozarea orga­nismului în urma unor acti­vităţi fizice îndelungate. Extrem de bogate în fibre, seminţele de mac sunt reco­mandate persoanelor care au pro­bleme digestive, îmbunătăţind dige­rarea alimentelor şi tot odată favorizând un bun tranzit.

Întârzie efectele îmbătrânirii

Un excelent hidratant care protejează şi regenerează pielea, uleiul de mac este recomandat mai ales pentru tenurile mature, hiperpigmentate, uscate, iritate, afectate de eczeme.

Datorită componentelor preţioase, protejează împotriva radicalilor liberi, ajută la menţierea elasticităţii pielii şi la diminuarea aspectul liniilor fine şi a ridurilor..