Uleiul de chiparos atenuează crampele musculare

1 2 jpg jpeg

Durerea cauzată de contracţia involuntară a muşchiului este cel mai frecvent întâlnită la muşchii gambei şi este puternică şi neplăcută, deseori lăsând senzaţia unei lovituri de copită de catâr.

De asemenea, deficienţa de potasiu poate fi cauza crampelor musculare.

pot apărea şi la nivelul muşchilor care nu primesc suficient oxigen din cazua irigării discontinue cu sânge. Crampele care apar noaptea pot fi întâlnite mai ales la persoanele vârstnice şi la femeile însărcinate.

Durerile survenite în urma crampelor de obicei dispar când muşchiul se relaxează. Crampele din timpul nopţii se pot calma prin întinderea sau masarea muşchiului afectat.

Durerea de gambe şi de piept resimţită în timpul activităţii fizice este mai severă şi poate necesita intervenţie medicală.

Nutriţia este, de obicei, cheia evitării durerilor cauzate de crampe. Dacă suferi în mod regulat de crampe musculare, mănâncă cel puţin o banană pe zi pentru conţinutul său de potasiu.

Vitamina E este de mare ajutor în circulaţia sanguină. Astfel, consumă avocado, seminţe, alone şi ulei de măsline. Sardinele conţin acizi graşi Omega-3 şi sunt bogate în calciu, ca şi produsele lactate. Consumă iaurt natural pentru conţinutul său de riboflavin şi ouă pentru vitamina B12. Un pahar de apă tonică înainte de culcare poate ajuta.

Decoctul de călin poate ameliora crampele nocturne. De asemenea, ceaiurile din ignam sălbatic, muşeţel sau fenicul au rol în atenuarea crampelor muşchilor stomacali.

Pentru a prepara un remediu din plante, adaugă o linguriţă de călin în 350 ml de apă. Se fierbe 10 minute. La fel, poţi prepara o tinctură folosind 5 picături de chiparos, sovârf şi busuioc amestecate cu 3 linguriţe de ulei de migdale.

Uleiurile de ghimbir şi chiparos sunt stimulente şi îmbunătăţesc circulaţia încălzind muşchii, astfel încât crampele pot fi evitate. Acestea se folosesc în comprese sau în apa de baie.

Crampele cauzate de mişcări repetate pot să apară la locul de muncă. Învaţă câteva tehnici de relaxare şi fă pause regulate.