Uite cum poţi scăpa rapid de arsurile la stomac!

1 2 jpg jpeg

Cartofi

Când arsurile apar frecvent, prepară-ţi suc proaspăt de cartofi. Pe parcursul unei luni, bea de 2-3 ori pe zi câte o jumătate de pahar cu suc de cartofi ca atare sau în amestec cu suc de morcovi, cu miere sau cu suc de lămâie. Cartofii acţionează ca un pansament gastric. Mănâncă-i fierţi, copţi sau înăbuşiţi, iar arsurile vor dispărea. Macerat de salcâm

Pentru a face un macerat de salcâm, recomandat în cazul arsuruilor stomacale, ai nevoie de 3 linguri de flori uscate, pe care le laşi peste noapte într-un litru de apă rece. Un alt macerat de ajutor este cel de isop care se prepară dintr-o linguriţă de plantă şi un pahar cu apă, pe care le laşi la temperatura camerei, de seara până dimineaţa.

Stimulează secreţia gastrică, alungă durerile şi arsurile stomacale. Din seminţele de chimen poţi prepara o supă hrănitoare sau un ceai pentru care ai nevoie de o lingură de seminţe şi o cană cu apă clocotită. Bea din infuzie pe parcursul zilei, de 3 ori pe zi, după masă.

Poţi şi tinctură de gălbenele. Lasă la macerat 20 de flori de gălbenele în 100 ml de alcool de 70°C, 10 zile. Agită sticla zilnic, iar din tinctura obţinută bea 20 de picături de 3 ori pe zi. Te-ar mai putea ajuta şi decoctul de flori de gălbenele în lapte. Pune la fiert un litru de lapte şi o linguriţă de flori uscate şi mărunţite. Când laptele a scăzut la o treime din cât era la început, stinge focul şi lasă lichidul la răcit. Bea din el câte puţin, pe parcursul unei zile.

Amestecă un litru de gel de aloe vera cu 20 g turmeric şi ia 2 linguri dimineaţa şi seara, pe stomacul gol, 3 luni.