Tuşiţi? Ouăle de raţă sunt soluţia!

1 2 jpg jpeg

Chinezii spun că oul de raţă este un adevărat aliment-minune. Acesta ajută la eliminarea “focului” plămânilor şi vă scapă de tuse. Multe persoane au probleme cu aparatul respirator mai ales acum, când, din cauza temperaturilor ridicate, suntem tentaţi să consumăm lichide foarte reci.

Iată o reţetă pentru o cremă de ou de raţă. Se fierb 10 grame de urechi de lemn albe până se înmoaie. Peste ele se pun un ou amestecat cu puţină apă şi 20 grame de zahăr candel. Se pune acest amestec pe aburi, la foc mai mare. Se consumă ca atare.

Carnea de raţă este şi ea foarte bună pentru sănătate. Aceasta hrăneşte organismul, îmbunătăţind cantitativ sângele (stimulează funcţia splinei) şi funcţia rinichilor (ajută la eliminarea apei din ţesuturi).

În plus, ajută la eliminarea căldurii în exces din organism şi e recomandată în cazuri de constipaţie, retenţie de apă, pentru cei cu transpiraţie excesivă, în caz de uscăciune a gâtului şi senzaţie de sete permanentă şi pentru persoanele anemice.

Sângele de raţă, ficatul şi ouăle sunt folosite şi pe post de medicamente.Sangele de raţă este foarte bun deoarece elimină toxinele din organism. E recomandat celor care au suferit accidente vasculare sau celor care au probleme cu stomacul.