Tuşiţi? Ouăle de raţă sunt soluţia!

1 2 jpg jpeg

Chinezii spun că oul de raţă este un adevărat aliment-minune. Acesta ajută la eliminarea „focului” plămânilor şi vă scapă de tuse. Multe persoane au probleme cu aparatul respirator mai ales acum, din cauza temperaturilor scăzute.

Iată o reţetă pentru o cremă de ou de raţă. Se fierb 10 grame de urechi de lemn albe până se înmoaie. Peste ele se pune un ou amestecat cu puţină apă şi 20 grame de zahar candel. Se pune acest amestec pe aburi, la foc mai mare. Se consumă ca atare.

Carnea de raţă este şi ea foarte bună pentru sănătate. Hrăneşte organismul, îmbunătăţind cantitativ sângele (stimulează funcţia splinei) şi funcţia rinichilor (ajută la eliminarea apei acumulate în ţesuturi).

Ajută la eliminarea căldurii în exces din organism şi este recomandată în cazuri de constipaţie, retenţie de apă, pentru cei cu transpiraţie excesivă, în caz de uscăciune a gâtului şi senzaţie de sete permanentă şi pentru persoanele anemice.

Sângele de raţă, ficatul şi ouăle sunt folosite şi pe post de medicamente. Sângele de raţă este foarte bun deoarece elimină toxinele din organism. Este recomandat persoanelor care au suferit accidente vasculare sau celor care au probleme cu stomacul.