Turmeric cu lapte, băutura cu efect antiinflamator

1 2 jpg jpeg

Laptele de migdale, alternativă la cel de vacă

Înainte de culcare, laptele cald este considerat un aliment care te ajută să dormi, datorită conţinutului de triptofan, dar o opţiune mult mai bună este laptele de migdale. Este mult mai uşor de digerat, motiv pentru care este potrivit şi celor care suferă de boli digestive sau intoleranţă la lactoză.

În amestec cu turmeric, laptele de migdale este hrănitor, previne inflamaţiile, răcelile, afecţiunile respiratorii în general şi cele ale stomacului. Turmericul are efect antiinflamator, antibacterian, antiseptic.

Pentru a face această băutură cu care poţi preveni afecţiunile inflamatorii, ai nevoie de lapte de migdale, de preferat unul făcut în casă, miere, ulei de cocos, dacă doreşti, scorţişoară măcinată şi, desigur, turmeric pudră. Iată care sunt cantităţile exacte:

- 500 ml lapte de migdale,

- 1 linguriţă turmeric ,

- 1 lingură miere,

- 1 linguriţă scorţişoară,

- 1 lingură ulei de cocos, opţional,

- ghimbir ras, după preferinţă.

Tot ce ai de făcut este să pui toate ingredientele, mai puţin mierea, într-un vas până ce amestecul ajunge la punctul de fierbere. Amestecă bine, micşorează flacăra aragazului şi ţine pe foc încă 10 minute. După ce ai stins focul, strecoară laptele, pentru a separa ghimbirul. Mierea o adaugi atunci când laptele nu mai este fierbinte.

Cum să prepari rapid lapte de migdale

Pentru a obţine laptele de migdale, ai nevoie de 100 g de migdale, pe care le laşi la înmuiat în apă, peste noapte. După ce ai scurs migdalele, le pui într-un blender cu 400 ml de apă. La final, cu ajutorul unui tifon, strecori şi storci bine migdalele.