Trucuri pentru desfundarea nasului

1 2 jpg jpeg

Cu toţii ştim cât de neplăcut este să ai nasul înfundat când eşti răcit, să nu poţi respira cum trebuie, să nu te poţi odihni din această cauză şi fii mai mult nervos. Aşadar, iată câteva trucuri pentru desfundarea nasului.

Se spune despre oţet că mirosul lui te trezeşte din beţie. Oţetul de mere funcţionează şi pentru desfundarea nasului. Se încălzeşte un pic de oţet de mere, iar vaporii aceştia se vor inhala. Nu este o senzaţie prea plăcută, dar funcţionează.

Trucuri pentru desfundarea nasului – apa sărată

Apa cu sare este o metodă excelentă, destul de usturătoare, dar merită efortul. În cazul în care nu ai un spray cu apă de mare, dizolvă un pic de sare în apă şi pune câte o picătură în fiecare nară.

Băile de aburi sunt excelente, atât pentru nas înfundat, cât şi pentru un ten de invidiat. Ceaiul de muşeţel este unul dintre cele mai bune. Pune la fiert 4 căni de apă, când începe să clocotească, stinge focul, pregăteşte prosopul pentru baia de aburi, pune florile de muşeţel şi stai cu prosopul tras câteva minute. Vei simţi imediat cum se desfundă nasul, iar la final, pielea va deveni mai catifelată.

Mirosul de ceapă nu este cel mai uşor de suportat, dar dacă tot ai nasul înfundat, merită încercat. De obicei, ceapa ajută la desfundarea nasului. Taie ceapa şi stai cu nasul cât mai aproape, vei simţi diferenţa.

Trucuri pentru desfundarea nasului – uleiuri esenţiale de eucalipt, mentă şi busuioc

Uleiurile esenţiale sunt o altă variantă simplă şi eficientă, încearcă ulei esenţial de mentă, de eucalipt sau busuioc. Se îmbibă o bucată de bumbac în câteva picături de ulei esenţial şi se inhalează. Se mai poate ca uleiul să fie adăugat la apa clocotită şi să se inhaleze vaporii. Efectele sunt garantate şi imediate.

Chiar dacă nu sunt recomandate pentru piele, duşurile fierbinţi sunt o metodă foarte bună de a scăpa de nasul înfundat. După duşul fierbinte, se pune un prosop rece deasupra nasului.

Trucuri pentru desfundarea nasului – ceaiurile şi hreanul

Ceaiul de gălbenele, atât băut cât mai mult, cât şi introdus pe nări, ajută la desfundarea rapidă a nasului. Mai mult, poţi consuma mâncăruri picante, precum usturoiul sau o ciorbă cu ardei iute, care să te ajute să îşi eliberezi sinusurile.

Dacă nimic nu merge, atunci bagă nasul în hrean proaspăt ras, sigur vei simţi imediat efectele acestui remediu excelent. Încearcă cât mai des să faci acest lucru, inclusiv să mănânci hrean, stimulează imunitatea.