Trucuri inedite să scapi de sughiţ

1 2 jpg jpeg

Remediile pentru sughiţ se bazează pe două principii esenţiale: primul principiu presupune distragera nervului vag cu o altă senzaţie, fapt care va transmite semnale creierului prin care îi va transmite că a intervenit ceva mai important şi că sughiţul trebuie să fie stopat. Cel de al doilea principiu se bazează pe creşterea cantităţii de bioxid de carbon din sânge, în felul acesta organismul se va mobiliza pentru eliminarea acestuia.

De cele mai mult ori sughiţul apare în momentul în care stomacul este iritat, sau poate surveni ca o cauza spontană a organismului în momentul în care consideră că ceva îi dăunează.

Un stomac plin recurge la sughiţ în momentul în care este înghiţită o cantitate mare de aer, din cauza tutunului, sau din cauză că este prea plin cu mâncare şi în felul acesta încearcă să îşi facă loc.

Mâncatul sau băutul rapid poate deranja diafragma, ceea ce duce la apariţia sughiţului.

Cum se tratează sughiţul?

- Dacă nu-l iei în seamă, sughiţul trece singur chiar dacă uneori poate dura până la câteva ore. Însă, dacă te afli într-un loc public sau la un eveniment important, este bine de ştiut că îţi poate trece dacă îţi ţii respiraţia cât numeri până la 10.

- O altă metodă inedită este aceea în care te apeşi în palmă cât poţi tu de tare pentru a cauza o durere asupra căreia să se îndrepte organismul.

- Pune mâna la gură şi la nas şi expiră dioxidul de carbon în palme. În felul acesta vei inspira dioxid iar corpul va lupta să îl elimine uitând de sughiţ.

- Introdu degetele în urechi şi,cu ajutorul unui pai, bea apă dintr-un pahar. În acest fel aplici presiune pe nervul vag şi în acelaşi timp, profiţi de beneficiile înghiţitului constant.

Legătura dintre sughiţ şi tumoarea cerebrală

Deşi pare o acţiune inofensivă a organismului, un britanic a fost diagnosticat la doar 26 de ani cu o tumoare cerebrală după ce timp de 4 ani nu s-a putut orpi din sughiţ. Chiar dacă nu se cunoaşte exact cauză conectă dintre cele două, în momentul în care vă confruntaţi pe o perioară mai mare de timp cu sughiţul este bine să mergeţi la medic.