Trei soluţii ca să scapi de cearcăne

1 2 jpg jpeg

Sucul de cartofi schimbă culoarea pielii

Cartoful conţine agenţi care au proprietatea de a lumina pielea afectată de cearcăne. Aşadar, este foarte indicat să tamponezi această zonă cu suc de cartofi şi să laşi să acţioneze timp de 20 de minute. Pungile de sub ochi închise la culoare dispar.

Gheaţa înlătură oboseala

Pentru a înlătura oboseala ochilor, aplicaţi comprese alternative, calde şi reci, care au un efect înviorător. Terminaţi întotdeauna cu cele reci, care, în plus, întăresc muşchii oculari.

Zerul “tratează”ochii umflaţi

Un alt tratament pentru ochii obosiţi şi umflaţi este zerul. Aplicaţi pe ochi comprese înmuiate în zer rece, de la frigider, până când simţiţi că s-au încălzit.

Schimbaţi-le cu altele noi şi repetaţi acest procedeu ori de câte ori aveţi nevoie pentru a vă relaxa ochii. Clătiţi-vă apoi ochii cu apă călduţă şi încheiaţi tot cu apă rece.

"Chirurgia estetică poate fi o soluţie" Dr. Mircea Tampa, dermato-venerolog,Spitalul de Dermatologie “Scarlat Longhin”

Cearcănele dispar prin injectarea de fillere cu acid hialuronic, cu rezultate care durează timp de unul sau doi ani. Injectarea se face doar de către personal medical specializat.

Pungile de sub ochi se diminuează prin introducerea de grăsime extrasă din alte zone ale corpului, unde ţesutul adipos este bine reprezentat (coapse, abdomen), efectele fiind de durată mai lungă. Tratamentul laser poate avea, de asemenea, rezultate spectaculoase.