Trei remedii naturale pentru pielea uscată

1 2 jpg jpeg

Morcovul catifelează tenul

Sucul de morcov se recomandă în cazul tenurilor sensibile, predispuse la înroşire. Datorită conţinutului său bogat în vitamina A, sucul de morcov are un efect revitalizant asupra tenului, tonifiindu-l şi catifelându-l.

Bananele regenerează pielea

Bananele au un efect excelent de regenerare asupra tenurilor şterse, uşor trecute. Amestecaţi miezul unei banane cu o linguriţă de miere de albine şi 20 de picături de zeamă de lămâie şi aplicaţi masca pe întreaga suprafaţă a tenului.

Castravetele hidratează

Castravetele hidratează pielea, aşadar este cel mai indicat pentru pielea uscată. Amestecaţi 100 g castraveţi foarte fin tăiaţi, cu 3 linguri ulei de măsline, două linguri iaurt.

Aplicaţi masca pe tot corpul, timp de aproximativ 15 minute, apoi îndepărtaţi-o cu apă rece. Pielea se simte moale, hidratată şi curată.

"Folosiţi creme cu protecţie solară"

Dr. Mircea Tampa, medic dermatolog:

O piele sănătoasă are însă nevoie şi de o exfoliere corespunzătoare. Puteţi utiliza un produs din comerţ sau puteţi prepara un exfoliant la domiciliu, utilizând două linguri de mălai, câteva picături de gel de duş şi o lingură de miere ca şi liant. Şi nu uitaţi de fondul de ten cu protecţie solară.

Chiar dacă razele de soare sunt încă timide, este bine să se aleagă fondurile de ten cu factor de protecţie de cel puţin 15. Pentru persoanele care au pistrui, este indicat să utilizeze o cremă ecran solar, cu factor de protecţie cu o valoare mai mare decât 50 (SPF 50+).