Tratează SINUZITA cu ceaiuri

1 2 jpg jpeg

Ceai de busuioc pentru nas cu secreţii

Din cauza sinuzitei, deseori nasul ori este înfundat ori abundă de secreţii. Pentru a-l “trata” se prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 200 ml de apă clocotită, se infuzează 7 minute, se beau 3 căni pe zi, până la dispariţia secreţiilor.

Faceţi inhalaţii cu infuzie de cimbrişor

Se pun 1-2 linguriţe de plantă la 1 l de apă fierbinte; se fac inhalaţii 5 minute, seara, zilnic, până la dispariţia secreţiilor. Se prepară o infuzie din o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează câte 5 minute, de 3-4 ori pe zi; se pot face şi spălaturi nazale cu infuzia astfel obţinută.

Teiul şi salcia întăresc imunitatea

Regimul alimentar uşor, bogat în lichide şi vitamine, îşi dovedeşte deseori eficienţa. Un rol important îl are creşterea imunităţii, iar pentru asta folosiţi plante precum teiul, isopul, ienupărul, anasonul, eucaliptul, salcia.

Acestea sunt administrate sub formă de infuzie sau în diverse amestecuri. De exemplu: soc – 20g, tei – 10g, salcie – 5g, potbal – 20g. Se beau 2-3 căni pe zi îndulcite cu miere. Amestecul poate fi îmbunătăţit cu scorţişoară, coriandru şi lămâie.

Ce este sinuzita

Sinuzita este o inflamaţie acută sau cronică a unuia sau a tuturor sinusurilor oaselor feţei. Simptome: durere intensă la nivelul sinusului afectat sau al dinţilor şi maxilarelor, secreţie nazală purulentă şi abundentă, respiraţie îngreunată, tumefacţia pleoapelor superioare, stare generală alterată, marcată de vertijuri, febră mai mult sau mai puţin accentuată. Forma cronică se mai manifestă şi prin cefalee, tuse repetată şi expectoraţia abundentă, anemia, astenia.

Masajul, de mare ajutor

E indicat în special la cei care au boli cronice pulmonare, cum ar fi astmaticii şi cei cu bronhopneumopatie cronică, deoarece la aceştia orice formă de gripă, viroză sau sinuzită poate deveni un factor agravant al bolii de bază. Creşte tonusul vaselor periferice, creşte viteza de circulaţie a sângelui, toate acestea accelerând eliminarea substanţelor toxice din organism.