Trateaz─â SINUZITA cu ceaiuri

1 2 jpg jpeg

Ceai de busuioc pentru nas cu secreţii

Din cauza sinuzitei, deseori nasul ori este ├«nfundat ori abund─â de secre┼úii. Pentru a-l ÔÇťtrataÔÇŁ se prepar─â o infuzie din 1 linguri┼ú─â de plant─â la 200 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â 7 minute, se beau 3 c─âni pe zi, p├ón─â la dispari┼úia secre┼úiilor.

Face┼úi inhala┼úii cu infuzie de cimbri┼čor

Se pun 1-2 linguri┼úe de plant─â la 1 l de ap─â fierbinte; se fac inhala┼úii 5 minute, seara, zilnic, p├ón─â la dispari┼úia secre┼úiilor. Se prepar─â o infuzie din o linguri┼ú─â de plant─â la 250 ml de ap─â clocotit─â; se infuzeaz─â c├óte 5 minute, de 3-4 ori pe zi; se pot face ┼či sp─âlaturi nazale cu infuzia astfel ob┼úinut─â.

Teiul ┼či salcia ├«nt─âresc imunitatea

Regimul alimentar u┼čor, bogat ├«n lichide ┼či vitamine, ├«┼či dovede┼čte deseori eficien┼úa. Un rol important ├«l are cre┼čterea imunit─â┼úii, iar pentru asta folosi┼úi plante precum teiul, isopul, ienup─ârul, anasonul, eucaliptul, salcia.

Acestea sunt administrate sub form─â de infuzie sau ├«n diverse amestecuri. De exemplu: soc ÔÇô 20g, tei ÔÇô 10g, salcie ÔÇô 5g, potbal ÔÇô 20g. Se beau 2-3 c─âni pe zi ├«ndulcite cu miere. Amestecul poate fi ├«mbun─ât─â┼úit cu scor┼úi┼čoar─â, coriandru ┼či l─âm├óie.

Ce este sinuzita

Sinuzita este o inflama┼úie acut─â sau cronic─â a unuia sau a tuturor sinusurilor oaselor fe┼úei. Simptome: durere intens─â la nivelul sinusului afectat sau al din┼úilor ┼či maxilarelor, secre┼úie nazal─â purulent─â ┼či abundent─â, respira┼úie ├«ngreunat─â, tumefac┼úia pleoapelor superioare, stare general─â alterat─â, marcat─â de vertijuri, febr─â mai mult sau mai pu┼úin accentuat─â. Forma cronic─â se mai manifest─â ┼či prin cefalee, tuse repetat─â ┼či expectora┼úia abundent─â, anemia, astenia.

Masajul, de mare ajutor

E indicat ├«n special la cei care au boli cronice pulmonare, cum ar fi astmaticii ┼či cei cu bronhopneumopatie cronic─â, deoarece la ace┼čtia orice form─â de grip─â, viroz─â sau sinuzit─â poate deveni un factor agravant al bolii de baz─â. Cre┼čte tonusul vaselor periferice, cre┼čte viteza de circula┼úie a s├óngelui, toate acestea acceler├ónd eliminarea substan┼úelor toxice din organism.