Tratează ochii umflaţi cu SUSAN

1 2 jpg jpeg

Laptele, folosit în comprese reci, timp de 10 minute, face adevărate minuni pentru ochi.

Albăstrelele (neghina), cunoscute sub denumirea populară de “sparge-ochelari”, se folosesc mărunţite în amestec cu rouă sau apă de ploaie, sub formă de comprese. Au efect astringent şi calmant.

Susanul se foloseşte prin aplicarea unui săculeţ cu seminţe direct pe pleoape, timp de 15 minute. Are efect relaxant.

Cartoful proaspăt, tăiat felii şi aşezat în zona afectată, acţionează rapid. Păstrează cele două comprese până când nutrienţii sunt absorbiţi în piele. Au proprietăţi antiinflamatorii şi sunt remediile perfecte pentru ochii iritaţi.

Fără sare! Renunţă un timp la alimentele sărate şi picante, masează-ţi ochii în fiecare seară, pentru a stimula circulaţia sângelui şi, dimineaţa, după ce te-ai spălat pe faţă, doar tamponează uşor zona oculară.

Ceaiul negru, bogat în tanin, “trage” apa care stagnează în ţesuturi. Aplicaţi direct pe pleoapele închise comprese cu pliculeţe de ceai, după ce le-ai scufundat în apă fierbinte şi le-ai lăsat să se răcorească puţin.

Click! spune

Dacă pleoapele încep să se umfle, iar acest efect durează mai multe săptămâni sau luni, este indicat să consultaţi un medic. Această reacţie poate fi provocată de o proastă digestie sau de o afecţiune a rinichilor.