Tratează nevralgiile şi alte afecţiuni cu cataplasme

1 2 jpg jpeg

Nu îţi trebuie mare lucru, pentru că aceste remedii pe bază de cataplasme sunt uşor de preparat. Şi sunt foarte utile în caz de reumatism, nevralgii şi contracţii musculare.

Bine de ştiut!

De obicei, cataplasmele pot fi reci, calde, uscate sau umede şi fiecare are scopul ei. Tot cre tebuie să faci este să aplici pe piele plante sau alte remedii, care au efect analgezic, antimicrobian sau antispastic.

Varză e bună în caz de dureri de încheieturi

Pentru că are proprietăţi antiinflamatoare, cicatrizante şi tonifiante, varza este un remediu folosit extern în combaterea durerilor articulare.

Astfel, dacă suferi de artroză, entorse, gută, sciatică, lumbago, dar şi în caz de crampe abdominale, migrene şi probleme ale pielii, cum sunt abcesul, furunculul sau panariţiul poţi folosi cataplasme terapeutice.

Ai nevoie de două-trei frunze de varză albă sau roşie proaspătă, pe care o speli şi o usuci, apoi îi îndepărtezi nervurile. Cu un sucitor zdrobeşti frunzele şi le aplici pe locul dureros. Schimbi cataplasma de două ori pe zi.

Muştarul este bun în nevralgii

Cu seminţele de muştar negru poţi îmbunătăţi circulaţia sângelui. Acestea decongestionează plămânii şi sunt un remediu excelent pentru gripe, nevralgii, reumatism, inflamaţii articulare şi bronşită.

Găseşti mai multe leacuri bune împotriva nevralgiilor AICI