Tratează lipoamele cu ajutorul plantelor

1 2 jpg jpeg

Deşi sunt departe de o ameninţare la adresa sănătăţii tale, aspectul fizic este un factor primordial în zilele noastre şi atrage tot mai des atenţia. Dar şi în cazul lipoamelor, natura pare să îţi pună la dispoziţie un tratament naturist care să rezolve problema inestetică a acestor lipoame.

O formaţiune de tumoare benignă, aşa sunt explicae de către medici aceste lipoame care se manifestă sub aspectul unui depozit subcutanat de grăsime ce te poate duce cu gândul al un chist, însă este total diferit.

De obicei sunt de dimensiune mică şi apar prin toate zonele corpului, pot fi îndepărtate chirurgical dar este indicat ca înainte să ajungi la bisturiu să încerci tratamentul naturist sub supravegherea unui medic de specialitate homeopată.

Uleiul de in şi ceaiul verde

Două produse care sunt folosite de foarte mult timp pentru rezolvarea anumitor probleme de sănătate printre care aminitim mai ales psoriazisul şi eczemele, se pare că este valabil şi în cazul lipoamelor

Principiul de bază îl constitue Omega 3 şi 6 din uleiul de in ce au acţiuni antiinflamatoare care împreună cu ceaiul verde care acţionează de la exterior constituie o cale eficientă de a combate inesteticile lipoame.

Ceaiul verde este benefic deoarece ajută considerabil la diminuare ţesutului adipos prezent în organism, contribuind în felul acesta la crearea mediului propice pentru a înceta formare lipoamelor.

Află care sunt metodele prin care poţi să scapi de cicatrici AICI

Cum funcţionează

Pentru a te bucura de beneficiul lor este necesar să aplici uleiul de in de 3 ori pe zi pe locul cu pricina şi să bei 3 căni de ceai verde pe zi.

Antioxidanţii din ceaiul verde oferă o condiţie favorabilă pentru însănătoşirea ţesutului şi în plus îţi oferă şi un efect diuretic şi laxativ, motiv pentru care ar trebui să îl consumi cu moderaţie.

Înainte de a te apuca de orice tratament trebuie să te afli în evidenţa unui medic curant, deoarece în cazul în care mai ai şi alte afecţiuni acestea pot interfera, mai ales dacă vorbim despre existenţa tratamentelor hormonale, hipertensiune sau anticoagulante.

Alternativa chirurgicală

Este real că se poate scăpa de aceste inestetice depozite de grăsime şi prin intermediul chirurgiei plastice. O gamă variată de proceduri cu sau fără ajutorul bisturiului îţi stau la dispoziţie. Însă aceste variante sunt recomandate în cazul în acre avem de a face cu lipoame de dimensiuni mari, unde este nevoie de incizie şi apoi suturaţie pentru închiderea plăgii.

Nu trebuie să te gândeşti la cicatrizarea deoarece în zilele de astăzi există multe proceduri ce îţi vin în ajutor. Un caz aparte este în cazul în care observi de a lungul timpului că pielea ta se reface sub forma cicatricelor cheloide. În cazul acesta trebuie să acorzi o atenţie sporită îngrijirii pielii tale ulterior inciziei.

Pentru asta poţi apela la acidul hialuronic, crema cu protecţie UVA, UVB care să îţi asigure o vindecare estetică şi eficientă.