Tratează depresia fără medicamente

1 2 jpg jpeg

Stările depresive sunt legate de o combinaţie de factori medicali şi de mediu, care scad nivelul de serotonină, o substanţă responsabilă de starea de bine a organismului.

Simptomele afecţiunii includ apatia, lipsa apetitului, stări de anxietate persistente, lipsa puterii de concentrare, tulburări de somn, stimă de sine scăzută sau modificări în ceea ce proveşte apetitul/greutatea etc.

Pentru a ne recăpăta starea de bine, putem apela la generoasa farmacie a naturii, care ne oferă numeroase remedii.

Iată cum poţi trata şi ameliora simptomele depresiei fără a apela la medicamente!

Tratează depresia fără medicamente - cura cu polen

Studiile arată că polenul are efecte în peste 60% din cazurile în care pacienţii prezintă probleme emoţionale. Cura durează 3 luni, timp în care se administrează 7-15 g de polen pe zi. Ca efecte imediate ale curei, frecvenţa stărilor de tristeţe şi de pesimism scade treptat, iar tonusul psihic şi fizic revin la normal.

Tratează depresia fără medicamente - cură cu lăptişor de matcă

Cu acest produs apicol se ţin cure de 30 de zile, timp în care se iau zilnic 2-4 g de lăptişor de matcă crud, după care se face o pauză de 1-2 săptămâni, apoi tratamentul se poate relua. În urma acestui tratament, persoanele îşi recapătă pofta de mâncare şi somnul, iar stările depresive se reduc considerabil.

Potrivit cercetătorilor, sub acţiunea lăptişorului de matcă scoarţa cerebrală începe din nou să secrete şi să elibereze, în cantităţi suficiente, neurotransmiţătorii care induc starea de optimism.

Tratează depresia fără medicamente - roiniţa combate melancolia

Datorită compoziţiei sale, roiniţa (melisa) reduce stările de melancolie şi de iritabilitate. Se face infuzie dintr-o linguriţă cu plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi sau se poate administra tinctură de roiniţă, câte 30-40 de picături de 3 ori pe zi. Acest tratament natural induce un somn profund şi liniştit.

Tratează depresia fără medicamente - sunătoarea, antidepresiv natural

Planta cea mai cunoscută ca remediu împotriva depresiilor uşoare şi moderate, sunătoarea are efecte imediate în restabilirea planului emoţional. Se face infuzie dintr-o linguriţă cu plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită şi se beau 2-3 căni pe zi.

Tratează depresia fără medicamente - amestec de plante

Infuzia de coada-şoricelului, rădăcina de păpădie, busuioc, valeriana, sunătoare, amestecate în părţi egale. O linguriţă de amestec la 250 ml de apă, se beau 2 căni pe zi. Îţi vor da o stare mai bună, de optimism.

Tratează depresia fără medicamente - mac sălbatic

Macul sălbatic ajută în suferinţele de insomnie şi nervozitate. Peste o linguriţă de flori de mac roşu se adaugă 250 ml de apă clocotită, care se bea îndulcită cu miere.

Pont

- Consumă alimente bogate în Omega 3, cum ar fi peştele; - Renunţă la cafea, alcool, zahăr. Efectul negativ al cafelei este amplificat în asociere cu zahărul; - Consumă zilnic seminţele de chia şi fructele de goji, deoarece conţin triptofan, un aminoacid care combate insomnia şi stimulează relaxarea organismului; - Un masaj cu uleiuri din plante aromate (uleiul de levănţică sau de geraniu) poate fi, de asemenea, de ajutor în alungarea stărilor depresive.