Tratarea negilor cu bicarbonat de sodiu

5 remedii naturale care te ajută să scapi de negi jpeg

Toată lumea îl are în bucătărie, însă nu toată lumea ştie că bicarbonatul de sodiu este bun la orice, de la curăţarea eficientă a frigiderelor, maşinilor de spălat şi hainelor, la tratarea unor afecţiuni ale pielii. Bicarbonatul nu lasă reziduuri nocive în mediul înconjurător, nu afectează pielea, si o vindecă, şi este un ingredient de bază în producerea mirosurilor atrăgătoare.

Tratarea negilor cu bicarbonat de sodiu – bicarbonatul de sodiu, ucigaşul microbilor şi ciupercilor

Se pare că eficienţa acestui produs se cunoaşte însă de pe vremea când egiptenii îşi îmbălsămau faraonii, acesta regăsindu-se sub numele de Natron. Bicarbonatul de sodiu se găseşte în natură fie în combinaţie cu carbonatul de sodiu, fie în sedimentele apelor stagnante, precum lacurile. De altfel, acesta este produs şi de organismul uman, având rol de reglare al pH-ului în sânge, salivă şi pe mucoasa stomacului. Bicarbonatul de sodiu produs de organism protejează dinţii de atacurile acizilor şi amortizează acţiunea sucurilor gastrice.

De la folosirea lui în baie şi bucătărie până la folosirea lui pentru dispariţia unor bacterii, bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune în casă. Microbii nu rezistă în faţa acestui distrugător natural, iar negii sunt trataţi fără probleme cu bicarbonat.

Negii apar în urma contactării virusului HPV şi sunt contagioşi. Aceştia apar în perioadele de vulnerabilitate a sistemului imunitar şi pot dispărea de la sine în timp, cam în doi ani. Fiind total inestetici, există mai multe metode de a scăpa de ei. Cu excepţia negilor care apar în talpă, ceilalţi negi nu sunt dureroşi, însă sunt dizgraţioşi. Negii pot apărea pe mâini, faţă, braţe, zona gurii şi bărbiei, picioare, zona genitală şi anală.

Tratarea negilor cu bicarbonat de sodiu – spălăturile şi compresele cu bicarbonat pentru orice fel de negi

Cel mai adesea, negii se iau prin contact cu persoana infectată, însă pot fi luaţi şi din zone cu multă umiditate, precum piscină sau saună. Din fericire, există metode de a trata aceste excrescenţe neplăcute la nivelul pielii.

Bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent pentru tratarea negilor. Se amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu două linguri de apă de izvor sau apă plată. Se formează o pastă, care se pune pe negi şi se lasă să acţioneze cel puţin o oră. Se procedează de 2-3 ori pe zi şi se începe tratamentul din prima zi în care apare negul, până ce acesta dispare.

Un alt amestec eficient este bicarbonatul de sodiu cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi. Se înmoaie vată în amestec şi se aplică un pansament. Se ţine cât mai mult. pentru negii de la mâini şi picioare se recomandă şi băile cu bicarbonat de sodiu şi săpun, zilnic, cât mai des. Ajută şi la îndepărtarea mirosurilor neplăcute de pe mâini şi picioare, dar şi la păstrarea sănătăţii unghiilor. Femeile sunt sfătuite ca atunci când stau în cadă, să pună şi câteva linguriţe de bicarbonat de sodiu, este bun exfoliant, ajută la vindecarea eczemelor şi ameliorează şi vindecă candidoza sau alte ciuperci vaginale.