Tratamente naturiste pentru ovarele polichistice

1 2 jpg jpeg

Deşi majoritatea chisturilor sunt benigne, este absolut necesar ca boala să fie ţinută sub control. Astfel, în cazul chisturilor mai mici de 4-5 cm, sunt indicate remediile naturiste, deoarece acestea pun capăt dereglărilor hormonale.

Iată, aşadar, câteva metode naturiste de a trata ovarele polichistice!

Ceaiurile - coacăz negru, frunze de zmeur, creţişoară sau scoarţă de salcie

Ovarele polichistice se pot trata combinând dranajul limfatic (masaj) şi consumul de ceaiuri care au efect de detoxifiere, mai ales în prima lună după depistarea afecţiunii.

Aceste ceaiuri au proprietăţi antiinflamatoare, astringente şi tonice uterine. Ele ameliorează durerile menstruale, diminuează sângerările abundente şi a celor care apar între menstruaţii.

Ceaiul se prepară din 2 linguriţe din aceste plante la 200 de ml de apă clocotită. Se consumă câte 2 căni zilnic, una dimineaţa şi una seara.

Mielăreaua, de ajutor în problemele ginecologice

Preparatele din mielărea ajută la reglarea secreţiei ovarien, restabilesc sistemul endocrin al femeii, reduc din intensitatea durerilor menstruale şi calmează stările de nervozitate, frecvent întâlnite la femeile care suferă de această boală.

Tratamentul constă în administrarea de capsule cu extract din fructe de mielărea, care se găsesc în magazinele naturiste.

Cataplasme cu alcool şi tuia

Eficiente în cazul ovarelor polichistice sunt cataplasmele cu bitter sau cu frunze de brusture, precum şi cele cu alcool şi tuia.

Acestea se aplică pe abdomenul inferior după ce a fost masat cu cremă de gălbenele. Procedura trebuie urmată 10 zile pe lună, înainte de culcare, timp de 2-3 luni consecutiv (după perioada menstruală).