Tratamente naturiste pentru ochi roşii

1 2 jpg jpeg

Ochii sunt foarte expuşi la îmbolnăvire în sezonul rece. Astfel, ochii roşii şi înlăcrimaţi sunt un simptom frecvent întâlnit în răceli şi gripe. Dacă apar şi senzaţii de usturime, diagnosticul se schimbă. Vorbim atunci de conjunctivită, afecţiune care reprezintă inflamarea membranei care acoperă suprafaţa internă a pleoapelor.

Până ajungi la medicul specialist poţi încerca şi câteva tratamente naturiste pentru a ameliora roşeaţa ochilor!

Tratamente naturiste pentru ochi roşii - infuzie de măceşe

Lăsaţi la infuzat timp de 15 minute două linguriţe de fructe la 250 ml apă clocotită. Beţi 3 căni pe zi, până la vindecare.

Tratamente naturiste pentru ochi roşii - decoct de afin

Preparaţi decoctul din două linguriţe de fructe la 250 ml apă. Fierbeţi 10 minute. Beţi 3 căni pe zi, până la vindecare.

Puteţi prepara şi o infuzie dintr-o linguriţă de frunze la 250 ml apă clocotită. Lăsaţi la infuzat 8-10 minute şi beţi 3 căni pe zi, până la vindecare.

Tratamente naturiste pentru ochi roşii - comprese cu albăstrele

Lăsaţi la infuzat timp de 20 de minute două linguriţe de flori la 250 ml apă clocotită. Lăsaţi să se răcească şi aplicaţi comprese de 5-6 ori pe zi sau minimum de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pe termen lung.

Tratamente naturiste pentru ochi roşii - pătlagina

Contra conjunctivitei sunt indicate băile cu infuzie dintr-o linguriţă de amestec de frunze de pătlagină, flori de sulfină şi flori de albăstriţă, la o cană de apă. Strecoară infuzia înainte de a face spălături.

Tratamente naturiste pentru ochi roşii - muşeţel

Dacă suferi de lăcrimare provocată de o iritaţie a ochilor, este bun ceaiul obţinut din amestec de muşeţel, valeriană, cerenţel, creţişoară şi flori de liliac. Îţi trebuie o linguriţă de amestec de plantă, pe care o laşi peste noapte în două căni cu apă rece, apoi dai totul într-un clocot. După cinci minute, răceşti ceaiul şi-l aplici sub formă de comprese peste ochiul iritat. Repetă procedura de câteva ori, timp de o jumătate de oră.

Tratamente naturiste pentru ochi roşii - suc de varză

Sucurile de varză şi pătrunjel preparate la storcătorul de fructe sunt eficiente în combaterea inflamaţiilor oculare ori a conjunctivitelor. Ai nevoie de două-trei picături de suc de pătrunjel aplicate pe ochiul bolnav de trei ori pe zi, până dispar simptomele.

Contra conjunctivitei şi a inflamaţiei pleoapelor, dar şi împotriva iritaţiilor şi înroşirii ochilor, poţi încerca să aplici seara, înainte de culcare, câteva picături de suc de varză proaspăt.