Tratamente naturiste pentru mirosul nepl─âcut al picioarelor

1 2 jpg jpeg

C├ónd sta┼úi ├«n picioare toat─â ziua, mu┼čchii sunt tensiona┼úi ┼či, prin urmare, de multe ori picioarele sunt supra├«nc─âlzite. Transpira┼úia este ├«n cea mai mare parte - 98% ap─â, iar restul reprezint─â hormoni, acizi ┼či alte oligoelemente.

Mirosul urât al picioarelor apare întotdeauna atunci când acestea sunt transpirate - în cea mai mare măsură depinde de suprafaţa bacteriilor de pe piele care au contact direct cu sudoarea eliberată. Pentru această problemă foarte neplăcută există câteva remedii naturiste!

Tratamente naturiste pentru mirosul nepl─âcut al picioarelor: b─âi cu podbal

Podbalul este o plantă ierboasă, care poate fi folosită mai ales pentru tratamentul transpiraţiei de la nivelul picioarelor.

Iată ce ai de făcut pentru a beneficia de proprietăţile acestei plante: un pumn de frunze de podbal se lasă la fiert zece minute într-un litru de apă. Pune amestecul într-un lighean, iar când temperatura devine suportabilă, fă baie de picioare. La final, aplică pudră de talc pe tălpi.

Tratamente naturiste pentru mirosul nepl─âcut al picioarelor: tinctur─â de rostopasc─â

Agen┼úii patogeni care dau mirosul nepl─âcut al picioarelor pot fi distru┼či cu ajutorul tincturii de rostopasc─â. Dup─â sp─âlarea riguroas─â a picioarelor, se aplic─â tinctur─â pe t─âlpi ┼či ├«ntre degete cu un tampon. Pentru un efect mai puternic, po┼úi ad─âuga ┼či ulei esen┼úial de arbore de ceai, de l─âm├óie sau de mu┼če┼úel.

Tratamente naturiste pentru mirosul neplăcut al picioarelor: băi cu oţet de mere

Un alt remediu cu efecte remarcabile contra mirosului nepl─âcut al picioarelor ┼či care ajut─â ├«n acela┼či timp la tratarea micozelor, calm├ónd irita┼úiile ┼či m├ónc─ârimile, este o┼úetul de mere.

Astfel, se recomandă spălarea frecventă a picioarelor cu un amestec din doi litri de apă în care s-au diluat două-trei linguri de oţet de mere, iar efectele se pot observa în doar câteva zile.

Tratamente naturiste pentru mirosul nepl─âcut al picioarelor: uleiuri aromatice

Se fac b─âi cu ap─â ap─â c─âldu┼ú─â ├«n care se adaug─â trei-patru pic─âturi de ulei de lavand─â, de ment─â, de arbore de ceai sau de cimbru. Aceste uleiuri nu doar mascheaz─â mirosul, ci ajut─â ┼či la combaterea ciupercii piciorului prin efectul lor antimicotic, antiseptic ┼či calmant.

Tratamente naturiste pentru mirosul nepl─âcut al picioarelor: b─âi cu ceai negru

Ceaiul negru este un alt remediu natural pentru mirosul deranjant al picioarelor. Acidul tanic pe care acest ceai ├«l con┼úine este un agent antibacterian care ÔÇ×ucideÔÇŁ bacteriile ce cauzeaz─â mirosul nepl─âcut. De asemenea, ceaiul negru ├«nchide porii, reduc├ónd transpira┼úia.

Astfel, la un litru de ap─â clocotit─â se pun dou─â plicule┼úe de ceai negru, care se las─â la infuzat 10 minute. Infuzia se pune ├«ntr-un lighean peste care se adaug─â ap─â rece ┼či se ├«nmoaie picioarele timp de 30 de minute. Repet─â acest procedeu de dou─â ori pe zi, timp de o s─âpt─âm├ón─â, apoi de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â.