Tratamente naturiste pentru gingii inflamate

2 jpg jpeg

Apariţia gingivitei este favorizată de factori precum placa bacteriană (acumularea de resturi alimentare şi bacterii între dinţi), acumularea de tartru, înghesuiri dentare, obturaţii neadaptate perfect cavităţilor, coroane neadaptate etc. Însă, cea mai comună cauza a gingivitei este depunerea de placă bacteriană, în lipsa unei igiene orale corecte, adică a unei pelicule fine ce rămâne ataşată suprafeţelor dentare.

Tratamentul gingiilor inflamate necesită mai multe intervenţii precum îndepărtarea tartrului, efectuarea unui periaj profesional şi instaurarea unei igiene bucale ca la carte (duşul bucal este recomandat ca mijloc suplimentar de igienizare). De asemenea, tratamentele naturiste pot fi şi ele o soluţie ajutătoare în caz de gingii inflamate!

Tratamente naturiste pentru gingii inflamate - apă cu sare

Clăteşte gura timp de un minut cu un amestec format dintr-o linguriţă de sare de mare diluată într-un pahar cu apă caldă, pentru a calma durerea de dinţi şi a reduce inflamaţia gingiilor.

Tratamente naturiste pentru gingii inflamate - propolis

Unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru gingii inflamate este amestecul de propolis şi glicerină pulverizat în cavitatea bucală şi asta pentru că propolisul este considerat cel mai puternic medicament 100% natural antiinfecţios.

Tratamente naturiste pentru gingii inflamate - ulei de cuişoare

Antibacterian şi cu un spectru larg de acţiune, uleiul de cuişoare este antiinflamator, cu rol de anestezic local, tratând infecţia şi calmând durerea de gingii. Se masează gingiile cu ulei de cuişoare nediluat, de 2 ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru gingii inflamate - aloe vera

O plantă cu adevărat miraculoasă, aloe vera şi-a dovedit eficienţa şi în tratarea gingiilor inflamate. Se masează gingiile cu partea zemoasă a unei bucăţi de aloe proaspăt ruptă şi apoi se clăteşte gura cu apă. Acest procedeu se repetă de 3-4 ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru gingii inflamate - suc de afine

La primele semne ale gingivitei, se recomandă sucul de afine, care trebuie ţinut în gură cât mai mult timp posibil, întrucât ajută la vindecarea mucoaselor. Se recomandă consumul zilnic, pentru o perioadă de câteva zile, administrat sub formă de gargară.