Tratamente naturiste pentru gingii inflamate

2 jpg jpeg

Apari┼úia gingivitei este favorizat─â de factori precum placa bacterian─â (acumularea de resturi alimentare ┼či bacterii ├«ntre din┼úi), acumularea de tartru, ├«nghesuiri dentare, obtura┼úii neadaptate perfect cavit─â┼úilor, coroane neadaptate etc. ├Äns─â, cea mai comun─â cauza a gingivitei este depunerea de plac─â bacterian─â, ├«n lipsa unei igiene orale corecte, adic─â a unei pelicule fine ce r─âm├óne ata┼čat─â suprafe┼úelor dentare.

Tratamentul gingiilor inflamate necesit─â mai multe interven┼úii precum ├«ndep─ârtarea tartrului, efectuarea unui periaj profesional ┼či instaurarea unei igiene bucale ca la carte (du┼čul bucal este recomandat ca mijloc suplimentar de igienizare). De asemenea, tratamentele naturiste pot fi ┼či ele o solu┼úie ajut─âtoare ├«n caz de gingii inflamate!

Tratamente naturiste pentru gingii inflamate - ap─â cu sare

Cl─âte┼čte gura timp de un minut cu un amestec format dintr-o linguri┼ú─â de sare de mare diluat─â ├«ntr-un pahar cu ap─â cald─â, pentru a calma durerea de din┼úi ┼či a reduce inflama┼úia gingiilor.

Tratamente naturiste pentru gingii inflamate - propolis

Unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru gingii inflamate este amestecul de propolis ┼či glicerin─â pulverizat ├«n cavitatea bucal─â ┼či asta pentru c─â propolisul este considerat cel mai puternic medicament 100% natural antiinfec┼úios.

Tratamente naturiste pentru gingii inflamate - ulei de cui┼čoare

Antibacterian ┼či cu un spectru larg de ac┼úiune, uleiul de cui┼čoare este antiinflamator, cu rol de anestezic local, trat├ónd infec┼úia ┼či calm├ónd durerea de gingii. Se maseaz─â gingiile cu ulei de cui┼čoare nediluat, de 2 ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru gingii inflamate - aloe vera

O plant─â cu adev─ârat miraculoas─â, aloe vera ┼či-a dovedit eficien┼úa ┼či ├«n tratarea gingiilor inflamate. Se maseaz─â gingiile cu partea zemoas─â a unei buc─â┼úi de aloe proasp─ât rupt─â ┼či apoi se cl─âte┼čte gura cu ap─â. Acest procedeu se repet─â de 3-4 ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru gingii inflamate - suc de afine

La primele semne ale gingivitei, se recomandă sucul de afine, care trebuie ţinut în gură cât mai mult timp posibil, întrucât ajută la vindecarea mucoaselor. Se recomandă consumul zilnic, pentru o perioadă de câteva zile, administrat sub formă de gargară.