Tratamente naturiste pentru eczeme

1 2 jpg jpeg

Printre factori mai pot fi infecţiile bacteriene sau micotice (ciupercile pielii), contactul cu metale (ceasuri, brăţări, inele, mai ales cele care au în compoziţie nichel şi cobalt). Stresul are de asemenea un rol important în declanşarea eczemei mâinilor. Iată câteva remedii naturiste pentru atenuarea acestei afecţiuni!

Tratamente naturiste pentru eczeme - ulei de cocos

Beneficiile uleiului de cocos pentru păr, piele sau dinţi sunt deja cunoscute. Acest super-ulei are proprietăţi antimicrobiene, antifungice şi antibacteriene, motiv pentru care este ideal pentru afecţiuni precum eczeme, psoriazis sau dermatite.

Aplicaţi câteva picături de ulei de cocos pe zonele afectate şi masaţi pielea. Repetă acest procedeu de 3-4 ori pe zi, astfel încât pielea să se menţină hidratată.

Tratamente naturiste pentru eczeme - aloe vera

Gelul de aloe vera este un remediu excelent pentru tratarea eczemelor. Aplică aloe vera pe zonele afectate şi lasă-l să acţioneze câteva ore, timp în care pielea se va bucura de beneficiile gelului.

Tratamente naturiste pentru eczeme - ceai verde

Consumul regulat de ceai verde poate atenua eczemele. În plus, ceaiul verde este bogat în antioxidanţi şi ajută la întărirea sistemului imunitar, astfel că organismul poate lupta eficient împotriva inflamaţiilor.

Tratamente naturiste pentru eczeme - băi cu săruri Epsom

Sulfatul de magneziu, cunoscut şi sub numele de săruri Epsom, se foloseşte pe scară largă în tratarea anumitor afecţiuni acasă, de la reducerea stresului, la calmarea durerilor şi catifelarea pielii.

Diluată în apă, sarea Epsom îţi poate transforma baia într-o adevărată experienţă SPA. În plus, acestea reduc iritaţiile pielii şi atenuează mâncărimea.

Iată de ce ai nevoie:

- 1-2 căni de sare Epsom; - 1-2 căni de sare de Himalaya; - 10-15 picături de ulei esenţial de lavandă sau mentă.

INFO: Sarea de Himalaya o poţi găsi în magazinele naturiste, preţul ei variind între 7-10 lei (pentru 500 g).

Tratamente naturiste pentru eczeme - miere de Manuka

Mierea de Manuka este o miere monoflora , unica in lume , adunata si preparata de albinute din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium), arbore care creste numai in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande.

Cercetarile de laborator si studiile clinice efectuate au demonstrat ca mierea de Manuka este deosebit de eficientă in distrugerea unui spectru larg de microorganisme bacteriene si fungice, astfel că este un remediu excelent în tratatea eczemelor, psoriazisului, acneei sau dermatitelor.

Amestecă două linguri de ceară de albine, 2 linguri de miere de Manuka şi 2 linguri de ulei virgin de măsline până când acestea formează o pastă omogenă.

Păstrează compoziţia la frigifer, într-un borcan închis ermetic.

Aplică pasta direct pe zonele afectate.