Tratamente naturiste pentru durerile menstruale

1 2 jpg jpeg

Printre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru durerile menstruale regăsim ceaiul de coada şoricelului. Acest ceai se poate utiliza în tratarea tuturor afecţiunilor ce au legătură cu zona pelviană. Ceaiul de coada şoricelului are proprietăţi analgezice, antiinflamatorii şi antispasmodice.

Ceaiul de coada şoricelului – printre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru durerile menstruale

În ceea ce priveşte menstruaţia, ceaiul de coada şoricelului este foarte benefic. Acesta reduce crampele, dar şi ameliorează durerea.

De asemenea, şi ghimbirul se numără printre cele mai bune tratamente naturiste pentru durerile menstruale. Ghimbirul diminuează secreţia de prostaglandins, compus hormonal responsabil de inducerea durerii. În plus, această plantă a dat rezultate excelente şi în combaterea oboselii specifice sindromului premenstrual, dar şi în tratarea ciclului neregulat.

Iată cum se prepară tratamentul naturist pentru durerile menstruale din ghimber: ia o bucată mică de ghimber şi fierbe-o în 150 de ml de apă, timp de cinci minute. Adaugă puţină miere şi lămâie. Pentru a scăpa de durerile menstruale, trebuie să bei acest preparat, de trei ori pe zi, în timpul ciclului.

Tratamente naturiste pentru durerile menstruale: ghimbir şi scorţişoară

Printre tratamentele naturiste cu durerile menstruale cu rezultate excelente este şi cel cu scorţişoară. Această plantă are proprietăţi antispasmodice şi inflamatorii.

Dacă vrei să scapi de durerile menstruale, amestecă un sfert de linguriţă de scorţişoară într-o cană cu apă fierbinte, lasă câteva minute şi apoi adaugă puţină miere. Acum îl poţi bea.

Şi ceaiul de muşeţel este recunoscut printre tratamentele naturiste pentru durerile menstruale. Acesta este foarte eficient. Acest ceai reuşeşte să relaxeze musculatura la nivelul uterului şi să stopeze spasmele. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să bei două căni cu ceai de muşeţel pe zi în săptămâna de dinaintea ciclului.

Nu putem ca printre tratamentele naturiste pentru durerile menstruale să nu amintim de uleiul de ciuboţica-cucului. Acestea este un antiinflamator natural.

Uleiul de ciuboţica-cucului este o sursă naturală de acizi graşi sănătoşi numiţi acizi gama linoleici. Specialiştii au stabilit că acidul gama linoleic, combinat cu un supliment alimentar, luptă eficient împotriva durerilor menstruale. Uleiul de ciuboţica-cucului este un antiinflamator natural.

Cum trebuie să foloseşti acest ulei pentru a calma durerea menstruală? Amestecă 10 picături de ulei de ciuboţica cucului cu o cantitate dublă de ulei de măsline. Masează cu acest amestec toată zona osului sacral şi zona pelviană.