Tratamente naturiste pentru durerile menstruale

1 2 jpg jpeg

Printre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru durerile menstruale reg─âsim ceaiul de coada ┼čoricelului. Acest ceai se poate utiliza ├«n tratarea tuturor afec┼úiunilor ce au leg─âtur─â cu zona pelvian─â. Ceaiul de coada ┼čoricelului are propriet─â┼úi analgezice, antiinflamatorii ┼či antispasmodice.

Ceaiul de coada ┼čoricelului ÔÇô printre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru durerile menstruale

├Än ceea ce prive┼čte menstrua┼úia, ceaiul de coada ┼čoricelului este foarte benefic. Acesta reduce crampele, dar ┼či amelioreaz─â durerea.

De asemenea, ┼či ghimbirul se num─âr─â printre cele mai bune tratamente naturiste pentru durerile menstruale. Ghimbirul diminueaz─â secre┼úia de prostaglandins, compus hormonal responsabil de inducerea durerii. ├Än plus, aceast─â plant─â a dat rezultate excelente ┼či ├«n combaterea oboselii specifice sindromului premenstrual, dar ┼či ├«n tratarea ciclului neregulat.

Iat─â cum se prepar─â tratamentul naturist pentru durerile menstruale din ghimber: ia o bucat─â mic─â de ghimber ┼či fierbe-o ├«n 150 de ml de ap─â, timp de cinci minute. Adaug─â pu┼úin─â miere ┼či l─âm├óie. Pentru a sc─âpa de durerile menstruale, trebuie s─â bei acest preparat, de trei ori pe zi, ├«n timpul ciclului.

Tratamente naturiste pentru durerile menstruale: ghimbir ┼či scor┼úi┼čoar─â

Printre tratamentele naturiste cu durerile menstruale cu rezultate excelente este ┼či cel cu scor┼úi┼čoar─â. Aceast─â plant─â are propriet─â┼úi antispasmodice ┼či inflamatorii.

Dac─â vrei s─â scapi de durerile menstruale, amestec─â un sfert de linguri┼ú─â de scor┼úi┼čoar─â ├«ntr-o can─â cu ap─â fierbinte, las─â c├óteva minute ┼či apoi adaug─â pu┼úin─â miere. Acum ├«l po┼úi bea.

┼×i ceaiul de mu┼če┼úel este recunoscut printre tratamentele naturiste pentru durerile menstruale. Acesta este foarte eficient. Acest ceai reu┼če┼čte s─â relaxeze musculatura la nivelul uterului ┼či s─â stopeze spasmele. Pentru ca acest lucru s─â se ├«nt├ómple, trebuie s─â bei dou─â c─âni cu ceai de mu┼če┼úel pe zi ├«n s─âpt─âm├óna de dinaintea ciclului.

Nu putem ca printre tratamentele naturiste pentru durerile menstruale să nu amintim de uleiul de ciuboţica-cucului. Acestea este un antiinflamator natural.

Uleiul de ciubo┼úica-cucului este o surs─â natural─â de acizi gra┼či s─ân─âto┼či numi┼úi acizi gama linoleici. Speciali┼čtii au stabilit c─â acidul gama linoleic, combinat cu un supliment alimentar, lupt─â eficient ├«mpotriva durerilor menstruale. Uleiul de ciubo┼úica-cucului este un antiinflamator natural.

Cum trebuie s─â folose┼čti acest ulei pentru a calma durerea menstrual─â? Amestec─â 10 pic─âturi de ulei de ciubo┼úica cucului cu o cantitate dubl─â de ulei de m─âsline. Maseaz─â cu acest amestec toat─â zona osului sacral ┼či zona pelvian─â.