Tratamente naturiste pentru durerile de burt─â

2 jpg jpeg

G─âlbenelele trateaz─â ulcerul

Dac─â vrei s─â domole┼čti arsurile date de ulcerul gastric, po┼úi consuma cu ├«ncredere ceai de g─âlbenele. Se toarn─â o can─â cu ap─â clocotit─â peste dou─â linguri┼úe de flori uscate de g─âlbenele ┼či se las─â vasul acoperit un sfert de or─â.

Dup─â ce s-a strecurat, se beau c├óte dou─â c─âni pe zi, una pe stomacul gol ┼či cealalt─â ├«ntre mese. Infuzia ob┼úinut─â dintr-un amestec de 20 g g─âlbenele, 10 g nalb─â, 5 g t─ât─âneas─â, 15 g sun─âtoare ┼či 10 g flori de salc├óm face minuni ├«n tratarea ulcerului gastric ┼či duodenal.

Pune la fiert jum─âtate de litru de ap─â ┼či toarn─â apa clocotit─â peste amestecul de plante. Dup─â ce ai l─âsat cinci minute s─â infuzeze, po┼úi bea de trei ori pe zi c├óte o can─â cu ceai. Tratamente naturiste pentru durerile de burta - Menta ├«nl─âtur─â indigestia

Dup─â o mas─â copioas─â, este posibil ca indigestia s─â-┼úi afecteze organismul. Menta ├«┼úi vine ├«n ajutor, ├«nl─âtur├ónd crampele, calm├ónd deregl─ârile digestive ┼či stimul├ónd vezica biliar─â. Este indicat maceratul de ment─â, pe care ├«l prepari astfel: pune ├«n ap─â frunze de ment─â, las─â s─â stea ┼čase ore ├«ntr-un loc ├«ntunecos ┼či ferit de c─âldur─â, apoi strecoar─â ┼či consum─â ca atare sau cu miere.

O linguri┼ú─â pe zi are efecte benefice pentru stomac. Infuzia de ment─â se prepar─â din c├óteva frunze uscate la o can─â cu ap─â. Planta se infuzeaz─â cel mult trei minute. Pentru arom─â, se poate ad─âuga ├«n infuzie, dup─â preparare, o feliu┼ú─â sub┼úire de l─âm├óie. Se folosesc ┼či capsulele cu ulei de ment─â, care sunt la fel de eficiente ├«n tratamentul afec┼úiunilor stomacale.

Tratamente naturiste pentru durerile de burta - Mugurii de brad combat crizele de gastrit─â

Pentru a calma durerile provocate de gastrită, mugurii de brad sunt aliaţi de încredere. Bea zilnic câte două căni cu infuzie de muguri de brad, pe care o prepari din două linguri de muguri la 250 ml de apă clocotită.

La fel de bun─â ├«n crizele de gastrit─â este ┼či infuzia din flori de nalb─â, care se face dintr-o linguri┼ú─â de plant─â la o can─â cu ap─â clocotit─â. Nalba proasp─ât─â poate fi folosit─â ┼či sub form─â de macerat. Pune o linguri┼ú─â de plant─â la o can─â cu ap─â rece ┼či las─â preparatul peste noapte.

A doua zi strecoar─â amestecul, ├«nc─âlze┼čte-l pu┼úin ┼či p─âstreaz─â-l c─âldu┼ú ├«ntr-un termos. Se beau patru c─âni pe zi. Pe l├óng─â muguri de brad, ├«ncearc─â ┼či frunzele de orz verde (se g─âsesc ├«n magazinele cu produse naturiste).

Con┼úin multe vitamine, minerale ┼či enzime, care ajut─â organismul s─â combat─â bolile. Decoctul, preparat din dou─â linguri de frunze de orz verde ┼či 200 ml de ap─â, b─âut de dou─â ori pe zi, reduce aciditatea gastric─â.

Tratamente naturiste pentru durerile de burta - Frunzele de zmeur, indicate în enterocolită

Manifest─ârile obi┼čnuite ale enterocolitei sunt durerile abdominale ┼či balon─ârile, boala evolu├ónd cu timpul spre anemie. Frunzele de zmeur ├«nl─âtur─â aceste nepl─âceri. Prepar─â un ceai dintr-o can─â cu ap─â clocotit─â ┼či o linguri┼ú─â cu frunze uscate.

Dup─â ce a stat la infuzat timp de 10-15 minute, ├«ntr-un vas acoperit, se strecoar─â ┼či se beau c├óte dou─â c─âni pe zi, ├«ntre mese. De asemenea, amestec─â 50 g nalb─â de p─âdure, 50 g mu┼če┼úel ┼či 20 g urzic─â moart─â. Pune trei linguri┼úe de amestec de plante la 500 ml de ap─â ┼či bea trei c─âni zilnic, ├«nainte de mese.

Tratamente naturiste pentru durerile de burta - Coriandrul calmeaz─â spasmele

Contra gazelor intestinale, ├«┼úi sunt de mare ajutor coriandrul, feniculul ┼či m─âghiranul, plante renumite pentru ac┼úiunea lor calmant─â a spasmelor gastrointestinale. Infuzia din coriandru o prepari dintr-o linguri┼ú─â de fructe zdrobite la 250 ml de ap─â clocotit─â. Ceaiul ├«l bei pe parcursul unei zile.

Din fenicul, prepară o infuzie din jumătate de linguriţă de fructe la 200 ml de apă fierbinte, din care bei câte puţin, după mesele principale. Tot sub formă de infuzie, poţi consuma măghiranul, din care ai nevoie de o linguriţă de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Poţi bea câte trei infuzii de măghiran pe zi.

Ce mai poţi încerca

- Ia înainte de masă o linguriţă cu puţină pulbere de chimen.

- Bea diminea┼úa ┼či seara ap─â cu argil─â (o lingur─â de argil─â la 300 ml de ap─â; se las─â de seara p├ón─â diminea┼úa).

- Compresele abdominale cu bitter suedez.

- Busuioc, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită, se consumă seara, o cană, înainte de culcare

- Cimbru, o linguri┼ú─â de plant─â se macereaz─â ├«n o lingur─â de ap─â rece, timp de 5 minute, se introduce maceratul ├«n 250 ml de ap─â clocotit─â, se infuzeaz─â 15 minute, se strecoar─â ┼či se consum─â dou─â c─âni pe zi

- Pulbere de c─ârbune/c─ârbune medicinal, se administreaz─â c├óte un gram, zilnic, diminea┼úa ┼či seara; are rol detoxifiant ┼či calmeaz─â crampele.