Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene

2 jpg jpeg

Adesea, chisturile sunt mici, deci nu determin─â simptome ┼či nu prezint─â probleme. Ele pot disp─ârea de la sine o dat─â cu trecerea timpului. Exist─â posibilitatea s─â nu afla┼úi niciodat─â c─â a┼úi avut unul sau ├«l pute┼úi descoperi ├«n timpul unei ecografii.

Foarte rar, chisturile pot fi canceroase. De asemenea, ocazional, chisturile pot fi de dimensiuni mai mari ┼či se pot rupe. Acestea pot cauza dureri abdominale, balonare sau s├ónger─âri ├«ntre menstrua┼úii.

Tipuri de chisturi ovariene

Exist─â dou─â tipuri de chisturi ovariene: func┼úionale ┼či anormale.

Chisturile func┼úionale apar ca urmare a func┼úion─ârii anormale a ovarelor, fiind ┼či cel mai frecvent tip de chisturi ovariene. Chisturile se pot forma ├«n orice moment al ciclului menstrual.

Chisturile anormale se prezint─â ├«n trei categorii: chistadenom (se dezvolt─â din celulele de la suprafa┼úa ovarelor), endometrial ┼či dermoid.

Ele sunt cauzate de cre┼čterea anormal─â a celulelor, nefiind neap─ârat canceroase, iar ├«n unele cazuri, nu vor determina probleme. Totu┼či, dac─â aceste chisturi anormale se rup sau se torsioneaz─â, este nevoie urgent de interven┼úia chirurgical─â pentru ├«ndep─ârtarea chistului.

Chisturile sunt rezultatul natural al ovula┼úiei lunare ┼či fiecare femeie are poten┼úialul s─â le dezvolte. Exist─â ┼čanse mai mari ca ovarele s─â dezvolte chisturi func┼úionale ├«n cazul ├«nt├órzierii fertiliz─ârii ┼či apari┼úiei mai multor cicluri menstruale. De asemenea, fum─âtoarele sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta astfel de chisturi.

Deoarece principala cauz─â a apari┼úiei acestei afec┼úiuni este dezechilibrul hormonal, speciali┼čtii ├«n medicin─â naturist─â recomand─â c├óteva plante care restabilesc balan┼úa hormonal─â. Important este s─â ceri sfatul medicului ├«nainte de a apela la acest tip de tratamente.

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: m─ârul lupului

Se vor face sp─âl─âturi intravaginale cu infuzie de m─ârul lupului (Aristolochia Clematitis) de dou─â ori pe zi. M─ârul lupului este una dintre plantele cu cele mai bune rezultate ├«n tratarea cancerelor de toate felurile, inclusiv a celui uterin ┼či a chisturilor ovariene.

Planta ac┼úioneaz─â benefic stabiliz├ónd boala prin oprirea ├«nmul┼úirii necontrolate a celulelor de la nivelul ovarelor ┼či prin ├«mbun─ât─â┼úirea imunit─â┼úii organismului. Infuzia se prepar─â dintr-o m├ón─â de plant─â m─ârun┼úit─â, peste care se toarn─â 2 litri de ap─â ├«n clocot. Preparatele cu m─ârul lupului nu se vor administra intern dec├ót la recomandarea expres─â a medicului, ├«ntruc├ót prezint─â toxicitate.

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: n─âpraznic

Pulberea de n─âpraznic (Geranium robertianum) este folosit─â ├«n tratamentul ovarului polichistic, dar ┼či ├«mpotriva chistului singular. Se administreaz─â o linguri┼ú─â de pulbere, care se men┼úine sublingual 5-10 minute, apoi se inghite cu un pahar de ap─â.

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: tinctura de soc

Tinctura de soc este folosit─â ├«n cadrul curelor de lung─â durat─â pentru tratarea chisturilor ovariene (ovare fibrochistice). Tinctura combate ┼či unele tulbur─âri care, ├«n viziunea medicinei holistice, se afl─â ├«n relatie cu dezvoltarea de chisturi. ├Än plus, tinctura de soc detoxifiaz─â organismul.

Pentru preparare, se vor utiliza fructele de soc nematurate, culese atunci c├ónd au o culoare ro┼čiatica. Ele vor fi stoarse cu ajutorul unui dispozitiv electric, sucul va fi filtrat ┼či, apoi, amestecat cu alcool alimentar, ├Än cantit─â┼úi egale (poate fi cump─ârat─â ┼či de la magayinele naturiste).

Preparatul va fi p─âstrat ├«n recipiente mici de sticl─â, ├«nchise ermetic ┼či de culoare ├«nchis─â. Diminea┼úa, pe stomacul gol, ┼či seara se consum─â 1-2 linguri┼úe de tinctur─â, diluate ├«n ap─â.

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: infuzie de traista ciobanului

Este benefic─â ├«n tratarea afec┼úiunilor aparatului genital feminin, ├«nso┼úite de metroragii. Astfel, se pun 2 linguri┼úe de plant─â ├«ntr-o can─â cu ap─â clocotita ┼či se las─â la infuzat amestecul, timp de 10 minute. Se filtreaz─â ┼či se pot consuma 2 c─âni pe zi.

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: infuzie din amestec de plante

Infuzia din amestec de plante, recomandat─â pentru chisturi, include 300 g g─âlbenele, 100 g coada-┼čoricelului ┼či 100 g urzic─â. Se adaug─â 2 linguri┼úe din amestec ├«n 250 ml de ap─â si se las─â la infuzat un sfert de or─â. Se pot ad─âuga ┼či c├óteva pic─âturi de suc de m─âcrilul iepurelui (Oxalis acetosella), dup─â r─âcirea ceaiului.

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: boabele de soc au o eficien┼ú─â formidabil─â ├«n tratarea tulbur─ârilor hormonale diverse, a chisturilor ovariene ┼či ovarelor polichistice, a fibromului uterin ┼či a mastozei.

Face┼úi cure de lung─â durat─â cu c├óte 1 lingur─â de tinctur─â de boabe de soc diluat─â ├«n jum─âtate de pahar cu ap─â, de 2 ori pe zi, diminea┼úa (pe stomacul gol) ┼či seara.

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: mugurii de zmeur

Sunt considera┼úi de medicii speciali┼čti ca cel mai bun leac contra chistului ovarian ┼či a fibromului uterin. Ei au proprietatea de a regla extrem de bine activitatea endocrin─â ┼či de aceea sunt un medicament miraculos ┼či ├«n durerile menstruale, ├«n ciclul menstrual neregulat ┼či ├«n tulbur─ârile de menopauz─â.

Mugurii de zmeur se administrează foarte bine în combinaţie cu boabele de soc, cel mai indicat fiind extractul de zmeur, câte 50 de picături, de 3 ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru chisturi ovariene: mugurii de plop

Studiile ├«n ceea ce prive┼čte eficien┼úa mugurilor de plop asupra tumorilor maligne sunt ├«n curs de desf─â┼čurare, fiind emise doar mai multe teorii despre mecanismul lor de ac┼úiune. P├ón─â ├«n prezent s-a descoperit c─â tratamentul cu muguri de plop stimuleaz─â imunitatea, regleaz─â nivelul hormonal ┼či are ac┼úiune citostatic─â direct─â.

Astfel, mugurii de plop ajut─â la tratarea chisturilor ovariene, mai ales atunci c├ónd se urmeaz─â ┼či o diet─â vegetarian─â. Se va lua c├óte o linguri┼ú─â ras─â de pulbere de c├óte 4 ori pe zi, pe stomacul gol, minim 3 luni. Se mai poate utiliza ┼či tinctura - c├óte 50 de pic─âturi de 4 ori pe zi.

Schimbarea alimenta┼úiei ajut─â ┼či ea ├«n prevenirea ┼či tratarea chisturilor ovariene

Astfel, meniul zilnic poate influen┼úa apari┼úia sau dispari┼úia acestora. Astfel, cercet─âri recente f─âcute ├«n Italia au ar─âtat c─â femeile care m─ân├ónc─â mult─â carne ┼či br├ónzeturi au o inciden┼ú─â mai mare de apari┼úie a chisturilor ovariene, ├«n compara┼úie cu cele a c─âror alimenta┼úie este mai s─ârac─â ├«n acest tip de produse.

De aceea, ar fi bine ca ├«n perioadele ├«n care ├«ncerca┼úi s─â sc─âpa┼úi de chisturi s─â include┼úi mai multe fructe ┼či legume ├«n alimenta┼úie sau s─â urma┼úi un regim vegetarian. Alte recomand─âri nutri┼úionale includ diete bogate ├«n fructe, legume, usturoi ┼či cereale integrale. Consum├ónd mai pu┼úin zah─âr ┼či mai pu┼úin─â f─âin─â alb─â ve┼úi permite corpului s─â se vindece ┼či s─â se echilibreze mai repede.