Tratamente naturiste pentru astm

1 2 jpg jpeg

Remediile naturale se pot folosi în completarea tratamentele medicamentoase, însă doar la recomandarea medicului. Iată câteva tratamente naturiste pentru astm!

Tratamente naturiste pentru astm - boabe de mu┼čtar

Bolnavii de astm pot respira mai bine ├«n urma m├ónc─ârurilor iu┼úi, cum sunt mu┼čtarul sau usturoiul. Acestea au putere mucokinetic─â, adic─â de mi┼čcare a mucusului, dar au ┼či puterea de a dilua secre┼úiile groase ┼či de a deschide astfel c─âile respiratorii, l─âs├óndu-i pe ace┼čtia s─â respire mai u┼čor.

Tratamente naturiste pentru astm - salvia curăţă căile respiratorii

Salvia este un remediu excelent ├«n reducerea secre┼úiilor ├«n exces de pe c─âile respiratorii, av├ónd totodat─â ┼či un efect antiinfec┼úios. Fitoterapeu┼úii ne recomand─â s─â folosim pulberea de salvie pe care o punem sub limb─â, de patru ori pe zi.

Deoarece salvia con┼úine ulei volatil, se recomand─â m─âcinarea chiar ├«n momentul ├«n care o folosim. ├Än caz contrar, pulberea este lipsit─â de propriet─â┼úile curative. Av├ónd ┼či efect detoxifiant, se recomand─â folosirea ei la ├«nceputul prim─âverii.

Tratamente naturiste pentru astm - ┼čov├órful are efect dezinfectant

O alt─â plant─â care ├«i poate ajuta pe bolnavii de astm s─â treac─â mai u┼čor peste crize este sov├órful. Acesta are efect puternic dezinfectant ┼či antispastic, aerisind c─âile respiratorii.

Se administrează sub formă de infuzie, care se prepară din două linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă fiartă. Amestecul se acoperă zece minute, după care se strecoară. Se pot bea până la trei ceaiuri pe zi.

Tratamente naturiste pentru astm - ceaiuri pentru crize

Reducerea crizelor de astm se poate realiza ┼či cu ajutorul unui ceai ob┼úinut din amestecarea mai multor plante. Astfel, se combin─â 10 g de salvie cu 40 g de mu┼če┼úel, 40 g de trei-fra┼úi-p─âta┼úi ┼či 10 g de lev─ân┼úic─â.

Dintr-o lingur─â de amestec ┼či o can─â de ap─â se prepar─â o infuzie concentrat─â.├Än cazul copiilor bolnavi de astm bron┼čic, se recomand─â o can─â de ceai pe zi. ├Än schimb, adul┼úilor le este recomandat s─â bea dou─â c─âni de ceai pe parcursul unei zile.