Tratamente naturiste pentru albirea danturii

1 2 jpg jpeg

Zeamă de lămâie

Lămâia are o putere mare de albire a danturii. Este de ajuns să storci zeama unei lămâi şi s-o amesteci cu puţină sare. Aplic-o pe dinţi pentru 3-5 minute. Pentru a nu risca să-ţi fie afectat smalţul dentar, după maximum 5 minute, clăteşte foarte bine dinţii.

Coaja de banană

Un alt mod natural de albire a dinţilor este acesta: cu partea interioară a coajei de banană lustruieşte dantura timp de 2 până la 5 minute. Este o metodă controversată, pentru că la unele persoane funcţionează, la altele nu, dar merită încercată pentru a îndepărta petele.

Mere, morcovi sau ţelină

O altă metodă simplă de a combate efectele alimentelor care pătează dantura este să mănânci mai des morcovi, ţelină sau mere în stare crudă, feliate. Curăţă dantura fără să afecteze smalţul. Un alt aliment care-ţi asigură o dantură frumoasă este laptele, deoarece creşte nivelul pH-ului şi remineralizează smalţul dinţilor.

Atenţie!

Când testezi tratamente naturiste de albire a dinţilor, rezultatele nu pot apărea peste noapte, deci trebuie încercate cu regularitate, pe o perioadă mai lungă de timp, de cel puţin o lună. De asemenea, este important să renunţi la alimentele care îţi pătează şi-ţi îngălbenesc dantura: cafea, vin roşu, ceai şi la obiceiuri ca fumatul.