Tratamente naturiste pentru a te îngrăşa

1 2 jpg jpeg

Specialiştii recomandă persoanelor care se confruntă cu această problemă să nu abuzeze de dulciuri şi nici de produse de fapt-food, deoarece rezultatele vor întârzia să apară, iar sănătatea lor va avea de suferit.

Pe lângă o alimentaţie echilibrată şi gimnastica zilnică, de un real ajutor în remedierea acestei probleme sunt tratamentele naturiste care constau în administrarea de tonice generale, cu proprietăţi stimulative ale poftei de mâncare şi ale unei bune digestii. Iată câteva sugestii!

Tratamente naturiste pentru a te îngrăşa - silurul

Se consumă zilnic câte un vârf de cuţit din pulberea rezultată prin măcinarea plantei uscate, recoltată în timpul înfloririi depline.

Tratamente naturiste pentru a te îngrăşa - pătrunjelul

Se iau zilnic, în mai multe reprize câte două vârfuri de cuţit de fructe măcinate sau se face un decoct din seminţe şi rădăcini din care se beau două ceşti pe zi.

Tratamente naturiste pentru a te îngrăşa - tinctura de hrean

Datorită compoziţiei sale (protide, săruri minereale de Na, K, Că, P, Fe, vitamina A, B1, B2, C), are rol antianemic şi stimulent nutritiv. Stimuleză digestia datorită enzimelor pe care le conţine hreanul şi uleiului volatil responsabil pentru gustul picant al acestei legume. Se iau 20-30 picături de 2-3 ori/zi, diluate în apă sau ceai.

De asemenea se recomandă un amestec de hrean ras cu puţin zahăr sau miere. Din acest amestec se ia câte o linguriţă de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă. Cura nu trebuie să dureze mai mult de o lună, pentru că hreanul poate deveni iritant pentru stomac.

Tratamente naturiste pentru a te îngrăşa - ghimbirul

Are acţiune vitaminizanta şi de stimulare a apetitului, influenţând benefic activitatea gastrică.

Tratamente naturiste pentru a te îngrăşa - capsulele cu ulei esenţial de tarhon

Sunt recomandate pentru a stimula creşterea şi reglarea apetitului alimentar, datorită proprietăţilor antispastice şi calmante asupra musculaturii netede din structura organelor interne.

Tratamente naturiste pentru a te îngrăşa - alte alternative

Datorită conţinutului lor bogat în substanţe active energizante, vitamine, săruri minerale şi oligoelemente, fitoterapia recomandă următoarele specii medicinale, cu proprietăţi stimulative ale poftei de mâncare şi ale unei bune digestii şi cu proprietăţi tonice generale: frunzele de nuc, troscotul, rizomii de pir, cimbrul, scorţişoara; plantele tonic-amare (sub formă de pulberi, ceaiuri, tincturi, siropuri sau vinuri medicinale), administrate obligatoriu cu circa o jumătate de ora înainte de mesele principale; ţintaură, pelinul, angelica, sunătoarea, coada-şoricelului, cicoarea; fructele de măceş şi de cătină; toate acestea se pot consumă sub formă de infuzii sau decocturi, pe care le poţi îndulci cu miere de albine.